Met deze 5 tussendoortjes kom je de week door

Ontbijt, lunch en avondmaal blijven de drie hoofdmaaltijden van de dag, maar ook tussendoortjes zijn belangrijk. Het voedingsinformatiecentrum lijst er verschillende op. Wij selecteren er vijf.

1. Kwarkpannenkoeken

Ingrediënten (4 porties)

  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 300 g magere plattekaas 0 % vet
  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • fruit naar keuze (frambozen, bramen, rode bessen, aardbeien, …)
  • 2 eetlepels vetstof om te bakken

Bereidingswijze

  • Doe de bloem samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
  • Klop het ei los en giet het in het kuiltje.
  • Doe ook de plattekaas in het kuiltje.
  • Meng alles voorzichtig door elkaar en blijf roeren tot je een glad beslag hebt.
  • Was het fruit en snij eventueel in stukjes.
  • Verhit een beetje vetstof in een pan. Bak kleine pannenkoekjes.
  • Leg ze op een bord en leg er een bergje fruit op.

 

 

2. Gelei van yoghurt met fruit

Ingrediënten (4 porties)

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 dl halfvolle melk
  • 250 gram magere yoghurt natuur
  • 250 gram zacht fruit (bv. aardbeien, aalbessen, meloen)

Bereidingswijze

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Spoel het fruit, maak het schoon en snij het in stukjes. Hou 2 eetlepels apart en pureer de rest.
  • Los de uitgeknepen gelatinevelletjes op in de warme melk.
  • Laat de melk afkoelen tot ze dik begint te worden. Meng er dan de yoghurt en de fruitpuree onder.
  • Giet dit in 4 schaaltjes. Zet ze in de koelkast om op te stijven.
  • Versier net voor het opdienen met de rest van het fruit

 

3. Warme kaneelappeltjes

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 zoete appelen
  • kaneel

Bereidingswijze

  • Schil de appelen en snijd ze in partjes.
  • Leg de partjes in een glazen schaal bestemd voor de microgolfoven en laat ze enkele minuten opwarmen in de microgolfoven.
  • Strooi een beetje kaneel over de appeltjes.

 

 

4. Kruidenmelk

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 kop melk
  • 1 koffielepel honing
  • een blaadje salie (munt of anijszaad kan ook)

Bereidingswijze

  • Spoel een pannetje met koud water (tegen het aanbranden), breng daarin de melk met salie, munt of anijs al roerend langzaam aan de kook.
  • Neem van het vuur, laat ongeveer 5 minuten trekken en giet de kruidenmelk door een zeefje.

 

5. Boterham met cottage cheese, appel, braambessen en rode bessen

Ingrediënten (4 porties)

  • 8 sneden bruin brood
  • 1 appel (Jonagold)
  • 1 bakje rode bessen
  • 1 bakje braambessen
  • 125 g cottage cheese
  • 10 muntblaadjes, fijngehakt
  • 4 eetlepels rode vruchtencoulis
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  • Spoel de appel en snij hem in flinterdunne partjes. Was de bessen en verwijder de steeltjes.
  • Lepel de munt en de vruchtencoulis door de kaas.
  • Beleg de boterhammen met de kaas, de bessen en de partjes appel. Werk af met wat zwarte peper.

 

Smakelijk!

Meer recepten op www.nice-info.be/nl/recepten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier