Enthousiast vertelt Tatyana Beloy, bij het grote publiek bekend als actice en presentatrice, over haar passies. Over de honderden kinderen die ze elke zomer een musicalstage aanbiedt, over de omgebouwde brandweerwagen waarmee ze binnenkort op vakantie trekt, over haar curieuze voorliefde voor zelfhulpboeken. “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat je je eigen geluk kunt maken.”

Door Sebastiaan Bedaux

Wie recent de spannende VIER-reeks Gent West zag, of de minder spannende maar ietwat grappigere film De Collega’s 2.0, weet dat Tatyana Beloy een opvallende verschijning is. Een opvallend vrolijke verschijning ook, zo wordt meteen duidelijk in een hippe ontbijtbar op het Antwerpse Zuid. En ze heeft alle reden om vrolijk te zijn. Zopas lanceerde Tatyana haar eerste kledinglijn bij ZEB. Haast gelijktijdig kwam haar eerste cd met de jonge sterren van haar eigen talentenfabriek Supastar uit. Drukke tijden dus voor deze self-made woman. “Als actrice had ik al snel door dat ik altijd afhankelijk was van iemand die me al dan niet zou bellen voor een auditie. Dat maakte me triestig. Ik wilde mijn carrière niet laten afhangen van iemand die dacht dat ik in een bepaalde productie allochtoon 1, 2 of 3 kon spelen. Ik wilde mijn carrière zelf in handen nemen. Natuurlijk levert dat soms ook frustraties op, maar ik leer ook constant bij. Dat vind ik enorm waardevol.”

“Als actrice had ik al snel door dat ik altijd afhankelijk was van iemand.”

Misschien eerst even over je kledingcollectie. Die is geïnspireerd op jouw liefde voor musical.

Eigenlijk zit dat zo: ik heb al jarenlang een eigen bedrijfje, Supastar genaamd. En met dat bedrijfje organiseer ik al enkele jaren musicalstages tijdens de zomermaanden. Zang-, dans- en toneelkampen voor jongeren van 6 tot 20 jaar. Elke week, vier weken lang, ontvangen we 150 kinderen, die we willen inspireren en motiveren en een podium willen aanbieden. Vroeger liet ik zelf T-shirtjes drukken, in flashy kleurtjes, die de kinderen dan konden kopen. Maar ze kochten nogal veel en ik kon het aantal bestellingen eigenlijk niet aan. Ik ben dan zelf naar ZEB gestapt met de vraag of zij mij konden helpen. Zo is de Supastar-collectie ontstaan. Op heel wat kledingstuks staan quotes die bij mijn leven passen, zoals ‘This is my cue’, ‘#showtime’, of ‘Love the spotlight’.

De zomermaanden zijn voor jou dus enorm druk. Ligt er nog een vakantie in het verschiet?

Gelukkig wel. In de eerste helft van juli staan de eerste twee musicalstages gepland, dan vertrek ik een paar weken op reis, om daarna in augustus nog twee stages te organiseren. Die kampen vergen gigantisch veel voorbereiding, zeker nu ik dit jaar voor het eerst alle touwtjes zelf in handen heb. Maar het is mijn passie. En dus ben ik daar ook elke dag van 7 uur ’s morgens tot ’s avonds laat aanwezig om alles in goede banen te leiden. Die kinderen geven je gigantisch veel energie, maar na twee weken ben ik toch uitgeput. Gelukkig kan ik dan met mijn lief naar Malaga, waar onze tot campervan omgebouwde brandweerwagen in een loods op ons wacht. Heerlijk om daarmee door Spanje of Portugal te trekken! Die wagen heeft twee slaapkamers, een wc, een douche, een dakterras, een barbecue. Benzine erin en wegwezen! Die pure vrijheid om te gaan en staan waar je wil, op de mooiste plekken, met wat jazzmuziek op de achtergrond, de barbecue aan, zicht op een meer of op bergen, … daar kan ik enorm van genieten.

Als je niet in het buitenland zit, hoe ziet jouw ideale zondag er dan uit?

Ik werk natuurlijk vaak in het weekend, maar als ik thuis ben op zondag, samen met mijn lief en zijn zoontje, dan vind ik het heerlijk om uitgebreid en gezond te ontbijten. Met granola, vers fruit en verse sapjes, lekkere eitjes, goed brood. Om daarna nog lekker lang na te tafelen met koffie. Dan misschien een wandeling in het park, of een keertje naar zee, of simpelweg naar de markt voor verse oesters. Het perfecte weekend staat in het teken van genieten.

De nieuwe zomercollectie van Tatyana Beloy is verkrijgbaar in de ZEB-winkels en op zeb.be. Info over de musicalstages van Tatyana via supastar.be.