Lokale zondagse kost: geroosterde pompoen-paprikasoep

De komende vier weken serveert Amylia van Cookameal lekkere gerechtjes met Belgische ingrediënten. Lokale zondagse kost dus. Zo willen we onze lokale producenten wat extra steun geven. Koop én kook lokaal!

“De herfst is hét pompoenseizoen bij uitstek. Het ideale moment om deze lekkere geroosterde pompoen-paprika soep uit te proberen!”

Dit heb je nodig

1 butternut pompoen

2 rode paprika’s

1 ui

1 teen knoflook

50 g rode linzen

1/4 tl chilipoeder

1 tl gerookt paprikapoeder

1/2 tl tijm

1 l kippenbouillon

olijfolie

peper en zout

garnering: Griekse yoghurt (of een scheutje room) en groenteblokjes of broodcroutons

Zo maak je het

-Verwarm je oven op 200°C

-Spoel de butternut pompoen, verwijder de zaadjes en snij hem in blokjes (schillen is niet nodig)

-Snij ook de paprika in blokjes

-Meng de groenten met 2 el olijfolie en kruid met het chilipoeder, peper en zout

-Verdeel over een bakplaat en rooster 30 à 40 min in je voorverwarmde oven

-Pel en snipper de ui en de knoflook

-Stoof ze vervolgens glazig in een beetje olijfolie

-Voeg de rest kruiden en de linzen toe

-Giet de bouillon er bij en breng aan de kook

-Voeg de geroosterde groenten toe en laat nog 15 minuten zachtjes sudderen

-Mix (of blend) de soep fijn

-Proef en kruid bij met peper en zout

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier