Vislasagne met groentjes

Amylia van Cookameal verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Ines (29) uit Evergem vislasagne.

Lezeres Ines eet liever vis dan vlees en is helemaal gek op scampi’s. “Op restaurant zal ik bijna altijd kiezen voor een gerecht met scampi. Voor een lekkere scampibereiding mag je mij zelfs wakker maken”, lacht ze. Mensen zijn vaak (onterecht) bang om thuis vis klaar te maken. Maar met deze vislasagne wil Ines iedereen verleiden om aan de slag te gaan. “Deze vislasagne is een ontzettend toegankelijk gerecht dat in de smaak valt bij jong en oud. Je serveert het op een doordeweekse avond… of op zondag voor bezoek!”

Een ontzettend toegankelijk gerecht dat in de smaak valt bij jong en oud

Op een perfecte zondag duikt Ines na een uitgebreid ontbijt de keuken in om nieuwe recepten te proberen. Maar dit jaar kijkt Ines ook extra uit naar de lente: “Ik ga mijn eigen moestuintje aanleggen. Heerlijk werken in de tuin om dan nadien aan de slag te gaan met zelfgekweekte boontjes, tomaten, courgettes,… Ik heb er nu al zin in!”

Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)

1 ui, 1 teen knoflook, 200 g wortel, 100 g (diepvries)erwten, 400 g verse spinazie, 50 g bloem, 50 g roomboter, 700 ml melk, 1/2 blokje visbouillon, bosje dille, cayennepeper, sap van 1/2 citroen, 500 g kabeljauw, 20 gepelde scampi, 300 g lasagnevellen, 1 tomaat, 100 g gemalen kaas, peper & zout, extra: diepe ovenschaal

Zo maak je het

Snij de ui, de knoflook en de wortel in kleine blokjes

Fruit aan in olijfolie

Voeg na enkele minuten de erwten toe

Was de spinazie en voeg toe aan de groentenmengeling, laat slinken

Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pot

Voeg er de bloem aan toe en meng het geheel tot een stevige roux

Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de melk toe

Zet de pan terug op het vuur zodra alle melk goed is opgenomen

Laat de saus al roerend indikken

Voeg een half (verkruimeld) blokje visbouillon toe

Kruid de bechamelsaus naar smaak met fijngesnipperde dille, cayennepeper, citroensap, peper en zout

Snij de kabeljauw in stukken van +/- 3 op 3 cm

Neem een diepe ovenschaal en schep een laagje bechamelsaus op de bodem

Schik er hierna een laagje lasagnevellen bovenop

Schep een laag groenten op de lasagnevellen

Verdeel vervolgens de helft van de vis en scampi op de groenten

Vervolgens is het de beurt aan een laagje bechamelsaus

Herhaal de handelingen: lasagnevellen, groenten, vis, bechamel, lasagnevellen

Bovenop het laatste laagje lasagnevellen verdeel je de rest van de bechamelsaus

Verdeel er de gemalen kaas over

Snij de tomaat in dunne plakjes en schik deze op de vislasagne

Zet de vislasagne 30 minuten in de oven op 180 °C

Tip: zet de laatste 5 minuten de grillfunctie aan voor een krokant kaaslaagje

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier