Woonexpert Bart Appeltans tipt zijn favoriete trends voor de zomer

311
Windvaste screens zijn ideaal om toe te voegen aan een overdekte structuur. Ze zorgen ervoor dat je meer beschut zit tegen wind, regen en zon. (foto’s Getty Images)©Mathilde Receveur Getty Images/iStockphoto
Windvaste screens zijn ideaal om toe te voegen aan een overdekte structuur. Ze zorgen ervoor dat je meer beschut zit tegen wind, regen en zon. (foto’s Getty Images)©Mathilde Receveur Getty Images/iStockphoto

De zomer is nu echt begonnen! De grote vakantie is van start gegaan, we plannen leuke reisjes en evenementen en festivals zijn er in overvloed. Genieten staat momenteel voorop. Juli is doorgaans een erg rustige interieurmaand. We leven nu vooral buiten, rondom onze woning, op het terras en in de tuin. En dat ons terras steeds meer aandacht krijgt en wordt ingericht met de knapste materialen en meest sfeervolle elementen is een feit. Ik som jullie alvast mijn favoriete trends op.

Een openschuifbaar lamellendak wordt steeds populairder. Dit knappe systeem laat toe dat je terras volledig overdekt is wanneer de lamellen toegeschoven staan. Wanneer je ze open roteert geven ze een knappe schaduwwerking onder de overdekking en laten ze deels het licht en de zon door. Je kan deze systemen nu ook volledig wegschuiven waardoor je een volledige open structuur krijgt. Ideaal dus om op één plek verschillende sferen te bekomen en de hoeveelheid zonlicht die binnenkomt volledig te bepalen. Je kan er ook verlichting en geluidsboxen inwerken om het helemaal af te maken!

Windvaste screens zijn ideaal om toe te voegen aan een overdekte structuur. Ze zorgen ervoor dat je meer beschut zit tegen wind, regen en zon. In combinatie met een warmte-element kan je de warmte beter vasthouden op je terras en zo langer genieten tijdens de avond!

Low dining in de tuin! Nadat de trend in onze interieurs zijn opmars heeft gekend het afgelopen jaar, zien we deze nu ook verdergaan naar onze terrassen. Een knappe zitbank met rechte rug en op aangename zithoogte is ideaal om te combineren met een ronde of ovale eettafel. Ideaal voor als je maar ruimte hebt voor of een eettafel of een loungehoek. Combineer gewoon de twee tezamen in één geheel. Gezelligheid verzekerd!

Elementen voor een knappe houtopslag krijgen steeds vaker hun plaats aan de zijkant van een terras. Grote rechthoekige kaders in zwart staal of cortenstaal zijn ideaal om een wand van gestapelde houtblokken te creëren. Mooi voor het oog, en ook handig als je een vuurschaal of buitenhaard hebt.

 

Water in de tuin doet altijd dromen en geeft meteen een extra vakantievibe

Water in de tuin doet altijd dromen en geeft meteen een extra vakantievibe. De hottub kent dan ook een echte opmars! ’s Avonds ontspannen in een houten kuip warm water is gewoonweg heerlijk. Een tabletje aan de zijkant voor je glaasje, en genieten maar. Ook alternatieven als een metalen tank kuip, een oud bad, of andere soorten kuipen zijn populair. Het voordeel is dat de hottub toch wat voordeliger is dan een echte jacuzzi. Je vindt dus in verschillende prijsklassen wel iets dat je kan bekoren.

Buiten koken was nog nooit zo populair. De keuze aan BBQ’s, grilltoestellen, combi-toestellen is immens groot. De toestellen worden ook alsmaar slimmer met allerlei hulpmiddelen als slimme thermometers en bluetooth aansturing. And we love it! Opvallend is dat we ook steeds meer durven experimenteren met fancy gerechtjes en kwalitatieve grote stukken vlees, die uren moeten garen. De hobbykok leeft zich vandaag echt uit in zijn buitenkeuken!