Zondagse kost: feestelijke cupcakes met bosbes-topping

De Zondag bestaat 20 jaar en dus duik Amylia De Schepper van www.cookameal.be de archieven in. Speciaal voor ons feestnummer maakt ze dé lekkernij van 2001: cupcakes!

Dit heb je nodig (voor 12 cupcakes)

180 g roomboter

120 g suiker

8 g vanillesuiker

4 eieren

180 g zelfrijzende bloem

snuifje zout

Bosbes-topping

Voor de bosbespuree: 125 g bosbessen (mag diepvries zijn), zeste van ½ citroen, 2 el citroensap, 100 g suiker

200 g roomboter op kamertemperatuur

250 g poedersuiker

3 el bosbespuree (of meer naar smaak)

Zo maak je het

Doe ingrediënten voor de bosbespuree in een sauspan

Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen

Blend/mix tot een gladde puree

Zeef en laat afkoelen, maak ondertussen de cupcakes

Verwarm je oven op 175°C

Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig

Voeg de eieren, al roerend, één voor één toe

Voeg het zout en de zelfrijzende bloem beetje bij beetje toe

Meng tot een glad beslag

Zet 12 papieren vormpjes in een muffinvorm

Verdeel het beslag over de vormpjes

Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar

Laat de cupcakes afkoelen en werk ondertussen de bosbes topping af

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige massa

Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème

Meng vervolgens de bosbespuree door de botercrème

Doe de topping in een spuitzak met ronde spuitmond

Als de cupcakes volledig zijn afgekoeld, spuit je de bosbes-topping er bovenop

Werk af met blauwe bessen

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier