Zondagse kost: gevulde zoete paprika

In elke editie van De Zondag zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze week stelt Erik (31) uit Overijse zijn favoriete recept voor: gevulde zoete paprika.

“Een heerlijk veggie gerechtje waar je heel wat mee kan variëren. Denk aan verschillende kruiden, kleuren paprika en kazen.”

Dit heb je nodig (per persoon)

  • 1 grote puntpaprika
  • 50 g feta
  • 150 g kastanjechampignons
  • 1tl tomatenpuree
  • 1 tl Sambal
  • 1 tl sojasaus
  • ½ tl paprikapoeder
  • snuifje knoflookpoeder
  • Verse koriander
  • Peper en zout

Zo maak je het

  • Verwarm je oven op 180 graden
  • Borstel de kastanjechampignons schoon en cutter ze fijn met je keukenmachine (of snij ze in heel kleine blokjes)
  • Voeg tomatenpuree, sambal, sojasaus en kruiden toe
  • Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten
  • Vul de helften met het champignonmengsel
  • Verdeel de kaas er bovenop
  • Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven
  • Werk af met verse koriander

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier