Zondagse kost: heerlijke komkommersoep

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Lea (68) uit Mechelen haar komkommersoep. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)

  • 2 komkommers
  • 2 uien
  •  2 liter groentebouillon
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie

 

Zo maak je het

  •  Snipper de ui en stoof aan in olijfolie.
  • Snij de komkommer in blokjes, je hoeft hem niet te schillen.
  • Voeg de komkommer toe aan de ui en laat een minuutje mee stoven.
  • Voeg 2 liter groentebouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Mix de soep glad.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Tip van Lea: Serveer feestelijk met garnaaltjes en een schepje half opgeklopte room.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier