Zondagse kost: Tiramisu met rode vruchten

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. Vandaag serveert Siegrid Van Linden (28) uit Hoegaarden haar favoriete recept: “Een lekkere gezonde tiramisu voor jouw Valentijntje!”

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 250 gr rode vruchten (diepvries)
  • 2 el vloeibare honing
  • Kopje (zwarte) thee
  • 100 gr boudoirs
  • 6 el  yoghurt
  • 4 el mascarpone
  • zeste  van 1 citroen
  • 20 gr zwarte chocolade

Zo maak je het:

  • Meng de rode vruchten met de honing en verdeel ze over een schaal
  • Doe de thee in een diep bord
  • Dompel de onderkant van de lange vingers in de thee
  • Schik de lange vingers op de bosvruchten in de schaal
  • Meng de yoghurt met de mascarpone en zeste van citroen
  • Verdeel het yoghurt-masacaponemengsel over de lange vingers
  • Zet de tiramisu minstens één uur in de koelkast
  • Rasp de chocolade fijn
  • Werk de tiramisu af met de geraspte chocolade

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier