Zondagse kost: Turkse pide

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week verwent Gunther (29) uit Temse ons met een Turkse pide. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Serveer de Turkse pizza’s met een frisse salade en looksaus natuurlijk!”

 

 

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

Deeg

  • 500 g bloem
  • 20 g suiker
  • 20 g verse gist
  • 20 g zout
  • 300 ml lauwwarm water

Saus

  • 200 gr feta
  • 2 eieren
  • 2 el yoghurt
  • 3 el melk
  • ½ tl komijnpoeder
  • peper en zout

Garnering (naar smaak) 

  • Stukjes paprika
  • (Turkse) salami
  • champignons
  • gemalen kaas

Extra: Arachideolie

Zo maak je het:

  • Los de verse gist met de suiker op in het water.
  • Strooi de bloem en het zout uit op je werkblad en maak een kuiltje.
  • Giet het gistmengsel bij de bloem.
  • Kneed het mengsel tot een glad deeg.
  • Rol het deeg tot een bol en dek het af met een schone keukenhanddoek.
  • Laat minstens drie uur rijzen.
  • Mix voor de saus de feta met de yoghurt, melk, eieren en het komijnpoeder.
  • Kruid de saus naar smaak met peper en zout.
  • Verwarm je oven op 200° C.
  • Kneed het pide-deeg nog even door en verdeel het in vier stukken.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol elk stuk uit tot een lange dunne ovale lap.
  • Bestrijk de pizza met de saus, zorg ervoor dat je langs de randen een centimeter ruimte overlaat.
  • Beleg de pide met de gewenste garnering, eindig met een laagje kaas.
  • Vouw de randen van het pide-deeg naar binnen en smeer de bovenkant in met een laagje olie.
  • Bak de pides in 10 à 15 minuten gaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier