Pokébowl met garnalen

Onze culi-experte Amylia De Schepper verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert ze pokébowl met garnalen van lezeres Greet (36) uit Lendelede.

 

Lezeres Greet geniet van eenvoudige pure smaken, met een voorkeur voor visgerechten. Bovendien heeft ze een hekel aan eten weggooien. Geen wonder dus dat ze ons vandaag verwent met deze pokébowl met garnalen. “Op zondag maak ik de koelkast leeg. En met de restjes groenten maak ik dan regelmatig deze pokébowl. Een lichte, eenvoudige maaltijd die dankzij de handgepelde Zeebrugse garnalen een echte feestmaaltijd is”, vertelt Greet enthousiast.

Haar liefde voor koken erfde ze van haar mama. “Mijn mama is kok van beroep. Ze verwende ons altijd met de lekkerste huisgemaakte maaltijden en leerde mij echt genieten van koken én eten. We hebben nog steeds een sterke band en genieten samen van grote en kleine gelukjes.” Nu Greet zelf mama is geeft ze die liefde voor koken door aan haar zoontje van 7. Greet: “Nand is echte fijnproever en mama’s beste helper.”

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

120 g (volkoren) rijst

2 eieren

1/2 komkommer

8 radijzen

1 avocado

1 limoen

10 kerstomaten

200 g (handgepelde) garnalen

2 tl geroosterd sesamzaad

Dressing: 1 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 el Griekse yoghurt, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout naar smaak

Tip van Greet: vul aan met restjes groenten uit de koelkast

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen

Kook de eieren hard en laat ze afkoelen

Snij de komkommer in blokjes en de radijzen in plakjes

Snij de avocado in plakjes en besprenkel met sap van de limoen

Halveer de kerstomaten

Pel en halveer de eieren

Meng alle ingrediënten voor de dressing

Verdeel de afgekoelde rijst over twee kommen

Leg de garnalen op de rijst

Schik de andere ingrediënten er langs

Werk af met geroosterde sesamzaadjes

Serveer met de dressing

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier