Aspergecannelloni met gedroogde ham

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – deelt deze maand enkele favoriete zelfgemaakte gerechtjes voor aan de feestdis. Vandaag serveren we een heerlijk voorgerecht: aspergecannelloni met gedroogde ham.

Een smaakvol voorgerecht dat je perfect op voorhand kan klaarmaken. Haal de aspergecannelloni al tijdens het aperitief uit de koelkast, zodat de schotel op kamertemperatuur is wanneer je hem in de voorverwarmde oven plaatst. Ideaal wanneer je volop mee wil genieten van de gezellige babbels aan tafel.

Good to know: de vegetarische versie, zonder de gedroogde ham, smaakt ook overheerlijk.

Dit heb je nodig (4 personen)

Cannelloni

4 lasagnevellen

12 groene asperges

4 plakjes gedroogde ham. Tip voor net dat extraatje: Kies voor gedroogde ham met truffel

peper en zout

40 g Parmezaanse kaas

verse peterselie

Voor de bechamelsaus

30 g boter

30 g vloeiende bloem

300 ml melk

peper en zout

geraspte nootmuskaat

vers citroensap naar smaak

extra: ovenschotel

Zo maak je het

Kook de lasagnevellen al dente in gezouten water

Giet af en schik de vellen op een keukenhanddoek

Spoel de groene asperges en snij het houterige uiteinde af

Kook de asperges 5 minuten in gezouten water, tot ze nog net niet gaar zijn

Verwarm je oven voor op 180°C, maak ondertussen de saus

Smelt de boter in een sauspan of een pan met dikke bodem

Voeg de bloem toe en laat gedurende +- 2 minuten sudderen

Roer voortdurend met een garde en zorg ervoor dat de roux niet bruin kleurt

Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe, blijf roeren om te voorkomen dat er klontertjes ontstaan

Zet de pan op een laag vuur zodra alle melk goed is opgenomen

Kook de saus al roerend, tot het mengsel de consistentie heeft van dikke room

Breng op smaak met peper, zout, geraspte nootmuskaat en citroensap

Schep een dun laagje saus in een ovenschotel

Neem een lasagnevel en schik de gedroogde ham er op

Leg drie asperges op de ham

Rol het lasagnevel op en schik de cannelloni in de ovenschotel

Herhaal met de rest van de lasagnevellen

Giet de rest van de bechamelsaus over de aspergecannelloni

Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de saus

Bak 15 à 20 minuten in je voorverwarmde oven

Werk af met verse peterselie

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier