Zondagse kost: beeramisu

1566

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verwent ons wekelijks met een heerlijk eigen receptje van een lezer. Vandaag een receptje van Laura uit Aartselaar. “De beeramisu is de perfecte romance tussen de Italiaanse klassieker en een Belgisch biertje.”

“Tijdens de eerste lockdown vorig jaar stond mijn hele studentenleven stil. Mijn vriend en ik besloten onze wekelijkse café-avond te vervangen door een gezellige date op kot met telkens een ander Belgisch biertje om van te genieten. Met succes, heel wat lokale Belgische brouwerijen wisten ons te verrassen met hun heerlijke creaties.”

“Een van onze favorieten was de ‘Frambuesa y Chocolate’ van Hof ten Dormaal. Een atypisch fruitbier met een vleugje pure chocolade. Ik maakte er deze heerlijke beeramisu mee. De perfecte romance tussen de Italiaanse klassieker en een Belgisch biertje. Op een middag ging ik als verrassing potjes beeramisu leveren bij vrienden in de buurt, een groot succes!”

“Mijn interesse voor lokale en artisanale producten gaat nog verder dan bier. Ik duik dan ook regelmatig de keuken in. Het resultaat deel ik via social media onder het alter ego ‘chef_quarantaine’, zo wil ik anderen inspireren om ook aan de slag te gaan met lekkers van bij ons!”

Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)

250 ml slagroom

enkele druppels vers citroensap

250 g mascarpone

150 ml frambozenbier (tip: ‘Frambuesa y Chocolate’ van Hof ten Dormaal)

150 ml straffe koffie

1 doos lange vingers

cacaopoeder

Zo maak je het

Klop de slagroom stijf met het citroensap

Roer de mascarpone samen met 4 el bier los in een mengkom

Spatel de slagroom door het mascarponemengsel

Meng de koffie met de rest van het bier

Dompel de koekjes in het koffiemengsel en schik ze in een schaal

Verdeel er een deel van het mascarponemengsel over

Herhaal met een laag koekjes en de rest van het mascarponemengsel

Werk net voor het serveren af met cacaopoeder

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be