Chocoladesoufflé met amaretto

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Cherris uit Beringen chocoladesoufflé met amaretto.

“Mijn vrienden en familie zijn unaniem: dit chocoladedessert is onweerstaanbaar”, vertelt lezeres Cherris trots. “Ik heb het al heel vaak gemaakt en geloof mij, het is heel eenvoudig en kan haast niet mislukken. Heerlijk om zo te serveren of aangevuld met vers fruit of een bolletje ijs. Echte verwennerij.”

Cherris kookt dagelijks met veel liefde voor haar gezin: “Met twee kieskeurige kleine eters in huis kies ik op weekdagen voor smaakvolle eenvoudige gerechten. De absolute favoriet in huis? Dat blijft zeker en vast spaghetti!” Voor Cherris is zondag een echte rustdag: “Op zondag slaap ik lekker uit terwijl mijn man en kinderen samen naar de bakker gaan. Nadien genieten we samen van een uitgebreid ontbijt met pistolets en een tasje koffie. Heerlijk!”

Tip van Cherris: De amaretto is optioneel, en kan je dus perfect ook weglaten.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

60 g boter

150 g pure chocolade

3 eieren

2 el amaretto

50g bloemsuiker + extra voor de afwerking

boter

kristalsuiker

extra: 4 porseleinen soufflépotjes

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200°C

Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuur of in de microgolfoven

Splits de eieren

Roer de eidooiers los met de amaretto en vermeng ze met de gesmolten chocolade

Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker

Spatel luchtig onder het chocoladebeslag

Vet de soufflévormpjes goed in met boter en bestrooi met kristalsuiker

Schep in elke vorm soufflébeslag tot op ongeveer 1 cm van de rand

Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven

Bestrooi met bloemsuiker en serveer meteen

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier