Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons met de ideale voetbalsnack! Een recept voor heerlijke worstenbroodjes.

Zit jij net zoals (bijna) al onze landgenoten klaar om enthousiast voor onze Rode Duivels te supporteren? Wel, ik weet één ding… van supporteren krijg je honger en dorst. Dus presenteren we jullie deze week een geweldig lekker, tof en eenvoudig WK-hapje! Deze pull apart worstenbroodjes zijn voor jong en oud een schot in de roos. Te serveren met een rood sausje, uiteraard.

Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)

2 blikken croissantdeeg (6 croissants/blik)

24 knackworstjes

mosterd

1 ei

nigella seeds (of zwart sesamzaad)

extra: ketchup (of een ander sausje naar keuze)

extra: springvorm 24cm

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200°C

Open de croissants en rol het deeg uit

Besmeer het deeg met mosterd

Snijd dan het croissantdeeg door de aangegeven stippellijnen

Snij deze dan nogmaals in twee, zodat je 24 driehoeken krijgt

Rol elk worstje in een deegdriehoek, start aan de brede kant

Schik de worstenbroodjes in twee cirkels in de met bakpapier beklede springvorm

Klop het ei los met een theelepel water

Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei

Bestrooi met nigella zaad

Bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven

Serveer warm, met ketchup (go Red Devils!) of een sausje naar keuze