Duivelse zondagse kost: aardbei mojito

Amylia De Schepper verwent ons met een duivels receptje. “Een heerlijke portie afkoeling voor in het heetst van de strijd!”

Dit heb je nodig (voor 2 cocktails)

8 aardbeien

1 limoen

2 tl rietsuiker

10 blaadjes munt + extra

100 ml rum

Bruiswater (+/- 120 ml)

Crushed ice

Zo maak je het

Spoel de aardbeien

Halveer 6 aardbeien en verdeel ze over twee cocktailglazen

Plet de aardbeien met een cocktailstamper

Snij de limoen in partjes

Verdeel de partjes over de glazen (hou er twee apart als garnituur)

Voeg de verse munt en de rietsuiker toe

Stamp de ingrediënten aan met de stamper zodat de smaken vrijkomen

Vul de glazen voor ¾ met crushed ice

Voeg de rum toe en vul aan met bruiswater

Meng alle ingrediënten door elkaar

Garneer de cocktails met een aardbei, een partje limoen en takje munt

Schol, op de overwinning!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier