Duivelse zondagse kost: tacochips met fruitsalsa

Wie dacht dat voetbalsnacks altijd zout of vettig zijn, slaat de bal mis! Deze fris-zoete tacochips bewijzen het tegendeel. Met dit recept van onze huischef Amylia van www.cookameal.be scoor je punten op zonnige voetbalavonden!

Dit heb je nodig (voor 6 personen):

2 el suiker

1/2 tl kaneelpoeder

5 tortilla’s

arachideolie

1 appel

1 kiwi

10-tal aardbeien

Sap van 1/2 limoen

1 tl frambozenconfituur (of aardbeien)

Munt

Zo maak je het het:

Verwarm je oven voor op 180°C

Meng de suiker en het kaneelpoeder

Smeer de tortilla’s langs beide kanten in met een dun laagje arachideolie

Besprenkel de tortilla’s langs beide kanten met het suikermengsel

Snij de tortilla’s elk in 8 tacochips

Schik de tacochips op een met bakpapier beklede bakplaat

Bak in 10 minuten krokant in de oven

Maak ondertussen de fruitsalsa: snij het fruit in kleine blokjes

Voeg het limoensap en de confituur toe en schep om

Proef en voeg naar smaak meer limoensap of confituur toe, zuur of zoet

Werk af met verse munt

Wil jij met je favoriete

zondagse kost ook een plekje in

onze krant veroveren? Mail dan

het recept met een foto van het

gerecht en jezelf naar

zondagsekost@dezondag.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier