Feestelijke zondagse kost op Pasen: gevuld stokbrood met eieren

1625

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons vandaag met een heerlijk eigen receptje.

“Pasen is voor mij de officiële start van het brunchseizoen. Want hoewel je natuurlijk het hele jaar een gezellige brunch kan plannen, zijn ze de komende maanden gewoon nog net iets leuker! Met een tafel in frisse kleuren en verse bloemen op tafel. Om nog maar te zwijgen over al het lekkers. Verse aardbeien, asperges, salades, broodjes en natuurlijk eieren”, vertelt Amylia enthousiast.

“Dit gevulde stokbrood met eieren is een eenvoudige en toch super originele manier om eieren te serveren! Bovendien kan je ze helemaal naar smaak pimpen met extra kruiden, geroosterde groenten, zalm of spek. Wedden dat je tafelgenoten er dol op zullen zijn?”

Wij kunnen alvast niet wachten om een brunch in te plannen.

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

*1 stokbrood (lichtgebakken, vers of afbak)

*4 eieren

*4 el volle room

*Peper en zout

*Parmezaanse kaas

Optioneel: Voeg eventueel 1 el extra ingrediënten toe aan de vulling. Denk aan spekjes, kalkoenfilet, gerookte zalm, geroosterde groenten,… Schep deze dan als eerste in het stokbrood.

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180°C.

Snij met een scherp mesje 4 ronde gaten in het stokbrood. Let op: snij niet tot de bodem.

Haal het brood er uit en druk aan, zodat je een ‘kommetje’ krijgt.

Breek een ei in elk gat.

Schep vervolgens 1 el room op de eieren.

Kruid met peper en zout.

Werk af met Parmezaanse kaas.

Bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

Serveer direct.

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be