Het feestmenu van De Zondag: hindegebraad met rode wijn, chocoladesaus en knolselderpuree

1771

Met de feestdagen in aantocht, serveren wij de komende weken een heus feestmenu voor onze lezers. Vorige week trapte Amylia van Cookameal af met een lekker voorgerechtje. Vandaag word je getrakteerd op een heerlijk hoofdgerecht: hindegebraad met rode wijn, chocoladesaus en knolselderpuree. Smakelijk!

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

Knolselderpuree:

1/2 knolselder

4 grote aardappelen

250 ml kippenbouillon

250 ml melk

Peper en zout

Nootmuskaat

Rode wijn – chocoladesaus:

1 sjalot

2 tenen look

100 g pancetta

1 tl gekneusde peperkorrels

Enkele takjes tijm

1 blaadje laurier

300 ml rode wijn

400 ml kippenbouillon

20 g pure chocolade

Klontje boter

Hindegebraad:

600 g hindegebraad

Boter

Olijfolie

Peper en zout

Extra:Serveer met

gegrilde groene asperges of een frisse salade

Zo maak je het

Knolselderpuree:

Schil de aardappelen en de knolselder

Doe ze in een kookpot met de kippenbouillon en melk en kook ze samen gaar

Doe de aardappelen en de knolselder in een blender, bewaar het kookvocht

Blend ze samen fijn en voeg kookvocht toe tot je de gewenste consistentie hebt

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout

Rode wijn – chocoladesaus:

Snij de ui en de look grof, en de pancetta in blokjes

Stoof ui, look, pancetta aan in een klontje boter

Voeg de peperkorrels, tijm en laurier toe

Blus de pan met de wijn en laat tot de helft inkoken

Giet nu de kippenbouillon in de pan

Laat inkoken tot ongeveer 350 ml saus

Passeer de saus door een fijne zeef in een kom en druk het mengsel met de achterkant van een lepel aan

Doe de saus terug in de pan

Rasp de chocolade en voeg ze toe aan de saus. Let op, de saus mag nu niet meer koken, doe dit dus net voor het serveren!

Roer tot de chocolade volledig opgenomen is in de saus

Proef en breng op smaak met zout en peper

Hindegebraad:

Verwarm je oven voor op 150°C

Kruid het hindegebraad met peper en zout

Korst het hindegebraad in boter en wat olijfolie aan alle kanten mooi aan

Gaar 20 minuten verder in de voorverwarmde oven

Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten

Snij het vlees tegendraads aan in dunne plakken

Serveren

Lepel knolselderpuree in een groot diep (voorverwarmd) bord

Strijk het uit in een maanvorm

Schik 3 plakjes vlees op de knolselderpuree

Werk af met gegrilde asperges of salade (optioneel)

Voor een extra wauw-effect serveer je de saus aan tafel met een kannetje

Werk af met een takje verse tijm