Lekkers voor de feestdis: Panna cotta met gezouten karamel

567

Heerlijk om een eenvoudige klassieker te serveren met een originele twist. Deze panna cotta met gezouten karamel, afgewerkt met popcorn en bosbessen, is daar een heel mooi én lekker voorbeeld van! Klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)

3 blaadjes gelatine

300 ml volle room

100 ml melk

1 tl vanille-extract

3 el water

100 g suiker

1/4 tl zeezout

Toppings naar keuze: popcorn, bosbessen, pecannoten, chocolade, room,… en een snuifje grof zout

Zo maak je het

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water

Meng de room, de melk en het vanille-extract en verwarm op een laag vuur

Verwarm de suiker samen met 3 eetlepels water op een laag vuur in een pan

Je hoeft niet te roeren, zodra het water verdampt is zal de gesmolten suiker karameliseren

Wacht tot de suiker mooi lichtbruin is

Giet al roerend (en héél voorzichtig!) het lauwwarme roommengsel bij de karamel

Knijp de gelatine uit

Voeg toe en roer tot de gelatine volledig opgelost is

Roer het zeezout door het mengsel

Verdeel de panna cotta over glaasjes

Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast

Werk af met toppings naar keuze