Heerlijke zondagse kost: een verrassende ananastaart

1781

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week verklapt Kristien uit Tielrode haar recept voor een makkelijke ananastaart.

 

 

“Het recept dat ik met de lezers wil delen is een erg eenvoudige, luchtige ananastaart met slechts drie ingrediënten”, aldus Kristien trots. “Een taart naar mijn hart, want ik ben absoluut geen keukenprinses. Bovendien is het een taart die jong en oud kan plezieren. Mijn kleindochter van 18 maanden is er helemaal dol op.”

“Ananas in blik heb ik eigenlijk altijd in huis. Ideaal voor een lekkere croque-hawaï als lunch. Maar ook voor een coupe ananas met bresiliennenootjes in de zomermaanden. Of voor deze geweldige ananastaart natuurlijk!”, vertelt Kristien enthousiast.

Waar Kristien het meest naar uitkijkt zijn (zon)dagen met het volledige gezin. “De mooiste dagen zijn die dat het hele gezin samen is. Samen een wandeling maken in onze mooie streek. En nadien met zijn allen rond de tafel genieten van een heerlijk stukje taart of een gezellig diner. Dat maakt mij echt gelukkig.”

Dit heb je nodig

(voor 6 personen)

250 g zelfrijzende bloem

200 g kristalsuiker

450 g ananas uit blik + sap van het blik

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bekleed een ronde bakvorm (20 cm) met bakpapier.

Zeef de bloem en meng in een kom met de kristalsuiker.

Snij de ananas in fijne stukjes (Tip: Heb je liever geen stukjes in je cake? Dan kan je de ananas ook mixen).

Voeg de stukjes ananas en het ananassap toe aan het bloemmengsel.

Schep het deeg in de bakvorm.

Bak de ananascake 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de ananascake afkoelen.

Lekker met een toefje slagroom.

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be