Noedels met paprika en steak

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van lezeres Els (49) uit Zonhoven. “Dit gerecht is eenvoudig, snel klaar, lekker en toch eens iets helemaal anders!”

Haar liefde voor koken kreeg Els van haar papa: “Mijn papa was de kok in huis, en ik zat maar al te graag op het aanrecht te kijken of mee te helpen.” Ondertussen kookt creatieve duizendpoot Els elke dag met veel liefde voor haar echtgenoot en twee zonen (12 en 18 jaar). “Het geeft mij ontzettend veel voldoening om lekker en vers te koken voor mijn gezin. Mijn mannen die me spontaan bedanken na een doordeweekse maaltijd, dat maakt mij oprecht gelukkig”, vertelt Els.

Dit gerecht is eenvoudig, snel klaar, lekker en toch eens iets helemaal anders!”

Deze noedels met paprika en steak zijn een van Els’ succesrecepten: “Dit gerecht is eenvoudig, snel klaar, lekker en toch eens iets helemaal anders! Het partje limoen bij de afwerking zorgt voor kleur op je bord en bovendien maakt een extra vleugje limoen op einde het gerecht voor mij helemaal af!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

2 rode puntpaprika’s

1 teen look

50 ml sojasaus

2 limoenen

Peper van de molen

1 tl paprikapoeder

½ tl kurkuma

1 tl verse geraspe gember (of ½ gemberpoeder)

1 el Olijfolie of wokolie

300 g steak

250 g noedels

3 lenteui

Verse koriander

Handvol cashewnoten

Zo maak je het

Halveer de puntpaprika’s, verwijder de steeltjes en de zaadlijsten

Snij het vruchtvlees in dunne reepjes

Snipper de look fijn

Meng in een ruime kom de sojasaus met het sap van ½ limoen (of meer naar smaak) de geraspte gember, peper, paprikapoeder en kurkuma

Snij de steak in reepjes van 1 cm

Voeg de steakreepjes toe aan de marinade

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking

Giet af en zet opzij

Verhit de olie op hoog vuur

Haal de steakreepjes uit de marinade en schroer in 30 seconden dicht

Voeg de paprikareepjes en de look toe en roerbak nog één minuut

Voeg nu de rest van de marinade en de noedels toe

Meng goed

Verdeel de noedels met paprika en steak over vier borden

Werk af met cashewnoten, in ringetjes gesneden lenteui en verse koriander

Serveer met een partje limoen

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier