Gebakken peertaartjes met ijs en gezouten karamel

1333

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – deelt deze maand enkele favoriete zelfgemaakte gerechtjes voor aan de feestdis. Vandaag is het tijd voor het dessert: gebakken peertaartjes met ijs en gezouten karamel.

De ster van dit super eenvoudige feestdessert? De heerlijke Belgische peer! Ik hou enorm van de combinatie van het lauwwarme fruit, met het krokante bladerdeeg en het frisse roomijs. En een lepeltje gezouten karamelsaus (al dan niet zelfgemaakt) maakt het voor mij helemaal af. Dit dessert moet je echt uitproberen.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

4 grote peren

1 rol bladerdeeg

2 el melk

4 grote bollen vanille-ijs

optioneel: (gezouten) karamelsaus

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200°C

Schil de peren en halveer ze, laat het steeltje er aan

Verwijder het klokhuis met een meloenschep

Leg de peren met de snijkant naar beneden op een ovenplaat met bakpapier

Verdeel het bladerdeeg in 4 stukken

Vorm het bladerdeeg rond de peer

Prik gaatjes in het bladerdeeg

Maak met de overschot van het deeg blaadjes

Plak de blaadjes aan het steeltje vast met een beetje melk

Bestrijk het deeg met de rest van de melk

Bak de peren gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudgeel is

Serveer de peertaartjes lauw met een bol vanille-ijs en (gezouten) karamelsaus