Zondagse kost: pompoenmoussaka

2420

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Bianca uit Grembergen pompoenmoussaka.

“Dankzij de vele tips en tricks die ik leerde van mijn schoonouders werd moestuinieren mijn grote passie. Naast moestuinier ben ik ook hobbykok. Met fruit, groenten en eieren van eigen kweek duik ik de keuken in en maak ik originele en leuke gerechtjes.”

“Vandaag serveer ik jullie mijn versie van moussaka, met veel lekkers van bij ons en van het seizoen. Zalige comfortfood op koude dagen. En nu ga ik verder aftellen naar de lente. Naar de eerste warme zonnestralen, de bloesems die verschijnen en… terug aan de slag in de tuin!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

½ butternut pompoen

1 rode paprika

1 groene paprika

1 ui

3 teentjes look

500 g gemengd gehakt

100 ml volle room

1 tl verse rozemarijn

4 aardappelen

250 g champignons

peper en zout

olijfolie

150 g geraspte kaas

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200°C

Maak de groenten schoon

Snij de butternut en paprika in kleine blokjes

Snipper de ui en de look

Stoof de ui en de look aan in olijfolie

Voeg de pompoen- en paprikablokjes toe en bak enkele minuten mee

Doe er het gehakt bij en bak het rul

Giet de room bij het mengsel en laat 10 minuten zachtjes pruttelen

Kruid met rozemarijn, peper en zout

Snij ondertussen de aardappelen en de champignons in plakjes

Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie

Bedek de bodem van de ovenschaal met plakjes aardappel

Vul nu de schotel met afwisselend aardappelen, gehaktmengsel en champignons. Eindig met een laagje champignons

Bestrooi de pompoenmoussaka met kaas

Bak de pompoenmoussaka een uur in de voorverwarmde oven