Quiche met geitenkaas, appel en spekjes

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Martine (60) uit Ingelmunster quiche met geitenkaas, appel en spekjes.

 

Onze lezeres van de week is een trouwe fan: “Elke zondag gaat mijn man naar de bakker en brengt hij De Zondag mee. Het eerste dat ik doe? Naar de Zondagse Kost bladeren natuurlijk! Voor mijn inzending koos ik een van onze eigen favorieten, deze lekkere en originele quiche met geitenkaas. Ik hoop dat heel veel lezers mijn recept zullen uitproberen!”

Ik hoop dat heel veel lezers mijn recept zullen uitproberen

Martine: “Op weekdagen kook ik liefst snel, efficiënt en lekker natuurlijk! Maar ook bij eenvoudige kost zal ik altijd een mooi bordje uitscheppen voor mijn man en mezelf. Dan smaakt je eten toch nog lekkerder he?” Maar het mag soms ook wat meer zijn, vertelt Martine met een grote glimlach: “Op een vrije avond nemen we vaak de tijd om voor het diner uitgebreid te aperitieven met een hapje en een drankje. Ja hoor, na vele jaren samen genieten we nog steeds van de kleine dingen.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

1 vel bladerdeeg

300 g geitenkaas

handvol verse bladpeterselie

1 bosje lente ui

1 appel

1 el olijfolie

100 g spekreepjes

3 eieren

100 ml room

100 ml melk

1 el vloeibare honing

nootmuskaat

peper en zout

variatie-tip: voeg 2 el rozijntjes toe aan de vulling

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°

Snij de geitenkaas in plakjes

Was de peterselie, lente-uitjes en appel

Hak de peterselie fijn en snij de lente-ui in ringetjes

Snij de appel in schijfjes

Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekblokjes goudbruin

Meng ondertussen de eieren, room, melk, honing en fijngehakte peterselie

Kruid het eimengsel naar smaak met nootmuskaat, peper en zout

Leg het bladerdeeg in een ronde bakvorm en prik er met een vork gaatjes in

Vul met de appelschijfjes, spekblokjes, ringetjes lente-ui en geitenkaas

Giet het eimengsel in de bakvorm

Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier