Heerlijk zoete speculaascupcakes

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert lezeres Saskia uit Sint-Blasius-Boekel haar recept voor speculaascupcakes.

 

Lezeres Saskia heeft een grote passie voor bakken, van koekjes tot lekkere taarten en cupcakes in verschillende smaken en kleuren. Deze speculaascupcakes zijn een van haar persoonlijke favorieten. “De basis zijn hele eenvoudige cupcakes, die je ook in tal van andere recepten kan gebruiken. Maar het bijzondere is de topping van Russische botercrème met een vleugje speculaas… Heerlijk zoet en zijdezacht!”, aldus Saskia.

Haar lekkere cupcakes en taarten neemt Saskia regelmatig mee naar het werk, tot groot plezier van haar collega’s. Maar ook thuis klaagt er niemand over haar bakexperimenten. Saskia: “Mijn gezin is erg belangrijk voor mij. We proberen zo veel mogelijk te genieten van grote en kleine momenten en gelukjes samen… en geef toe, daar hoort bij regelmaat een lekker stukje taart bij!”

Dit heb je nodig (circa 24 stuks)

250 g boter

250 g kristalsuiker

enkele druppels vanille-extract

4 eieren

4 el melk

250 g zelfrijzende bloem

Topping

250 g ongezouten roomboter

200 g gesuikerde en geconcentreerde melk

3 el speculaaspasta (of meer naar smaak)

extra: cupcakepapiertjes, cupcake bakvorm, speculaas en speculaaskruimels

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 175°C.

Plaats de cupcakepapiertjes in het bakblik.

Klop de boter, samen met de suiker en het vanille-extract romig met je keukenrobot of handmixer.

Doe de eieren 1 voor 1 bij het botermengsel, blijf kort doorkloppen.

Voeg daarna afwisselend de melk en de zelfrijzende bloem toe.

Meng tot een glad beslag.

Verdeel het beslag in de cupcakepapiertjes. Tip van Saskia: gebruik hiervoor een ijsschep.

Bak de cupcakes ongeveer 20 minuutjes in de voorverwarmde oven.

Klop voor de topping de boter wit en romig (+-8 minuten).

Voeg er de geconcentreerde melk en speculaaspasta aan toe en laat nog enkele minuten verder kloppen voor een luchtige botercrème.

Spuit een mooie toef botercrème op de afgekoelde cupcakes.

Werk af met een speculaasje en/speculaaskruimels.

Extra: Je kan de cupcakes ook nog opvullen met speculaaspasta. Maak dan een klein gaatje in de cupcake met een appelboor en vul dat op.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier