Super snelle pasta met tomaat

6858

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week Ben (27) uit Aartrijke zijn super snelle pasta met tomaat.

Lezer Ben omschrijft hij zijn super snelle pasta met tomaat als volgt: “Dit recept is voor mij als een warme knuffel na een lange dag werken. De ingrediënten zijn goedkoop, de bereiding snel en de smaak erg lekker… en bovendien kan je er eenvoudig je eigen twist aan geven door bijvoorbeeld olijven en fetakaas toe te voegen.”

Pasta heeft duidelijk een streepje voor bij Ben, want voor een bordje spaghetti bolognaise van zijn mama mag je hem altijd wakker maken. Ben: “Het is misschien een beetje cliché… Maar desondanks ik al heel veel verschillende bolognaises proefde, blijft die van thuis echt de allerbeste.”

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

1 rode peper (naar smaak)

3 tenen look

handvol verse basilicum

400 g gepelde tomaten (blik)

250 g verse lasagnebladen

100 g erwten (diepvries)

75 g Parmezaanse kaas

olijfolie + extra vierge olijfolie

peper en zout

Tip van Ben: variëren kan met extra feta kaas, zwarte olijven, kip

Zo maak je het

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten

Snijd de peper in dunne reepjes

Pel de looktenen en snipper ze fijn

Verhit een eetlepel olijfolie in een diepe (saus)pan

Voeg de rode peper en look toe en laat de knoflook op laag vuur aanstoven

Pluk de blaadjes van de stengels basilicum

Hou er enkele apart voor de afwerking, hak de andere blaadjes en ook de stengels fijn

Voeg de gepelde tomaten toe

Vul het blik van de tomaten voor helft met water en voeg dit toe aan de saus

Laat op een laag vuur sudderen

Snij de verse lasagnevellen in stukken (vierkanten, slierten, driehoeken,… alles kan!)

Kook de pasta al dente in gezouten water

Voeg de erwten toe aan de tomatensaus

Proef de saus, en kruid eventueel bij met peper en zout

Giet de pasta af en hussel hem door de tomatensaus

Werk af met Parmezaanse kaas, de resterende basilicumblaadjes en een scheut extra vierge olijfolie