Papillot van vis met pesto en kerstomaatjes

539

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verwent ons wekelijks met een heerlijk eigen receptje van een lezer. Vandaag een receptje van Marina uit Wezemaal. “Gooi het loof van radijzen niet weg, maar verwerk het in deze lekkere pesto.”

Marina koos dit recept niet zomaar… “Het loof van radijzen verdwijnt heel vaak in de vuilbak, zonde! Ik zocht een manier om het in een gerecht te verwerken. Na een beetje experimenteren maakte ik deze lekkere pesto. Een eigen creatie waar ik trots op ben. Deze vispapillot is gezond, eenvoudig en lekker!”

“Experimenteren in de keuken is het liefste wat ik doe. Met mijn beste vriendinnen volg ik regelmatig een kookworkshop. En daarnaast kijk ik ook heel wat kookprogramma’s op tv, waarna ik zelf de keuken in duik.” Marina glundert: “Volgende week installeren ze bij ons thuis de nieuwe keuken, ik kan haast niet wachten”.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

loof van 1 bussel radijsjes

2 el pijnboompitten

2 el gemalen parmezaanse kaas

2 tenen look

8 el olijfolie + extra

1 el citroensap

4 kabeljauw- of schelvishaasjes

20-tal kerstomaatjes

peper en zout

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180°C

Blend het loof van de radijsjes, de pijnboompitten, parmezaanse kaas en look met de olijfolie en het citroensap tot een gladde pesto

Proef en kruid bij met peper, zout en eventueel extra citroensap

Neem 4 grote stukken aluminiumfolie

Doe een scheutje olijfolie op elk stuk, en leg daarop het kabeljauwhaasje

Verdeel over elk haasje een grote lepel pesto

Halveer de kerstomaatjes en verdeel ze over de vis

Plooi de papillot helemaal dicht

Schik op een bakplaat en gaar in de oven gedurende 15 minuten

Serveer met de resterende pesto en pasta

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar  zondagsekost@dezondag.be