Zondagse kost: Zachte bewaarwafels

5237

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week heerlijke bewaarwafels van Martina (64) uit Temse.

“Dit moet wel het simpelste bakrecept uit mijn collectie zijn,” vertelt lezeres Martina over haar zachte bewaarwafels, “maar ik vind het zo leuk dat je met eenvoudige ingrediënten op 1-2-3 zo’n heerlijke traktatie kan klaarmaken. Bovendien is mijn jongste kleinzoon er helemaal gek op!”

Martina is een supertrotse oma, maar vooral ook een echt familiemens. “Twee dagen per week zorg ik voor mijn mama, Mitje. Meestal komt mijn dochter met de kleinkinderen dan op woensdagmiddag langs om samen te lunchen, echt genieten!” De ideale zondag van Martina? Die brengt ze door met haar man: “Een fietstocht doen in de natuur met als afsluiter een gezellig terrasje… meer moet dat niet zijn.”

Dit heb je nodig (voor 12 à 15 stuks)

150 g suiker

150 g boter (kamertemperatuur)

2 eieren

250 g zelfrijzende bloem

Snuifje zout

1/2 tl vanille-extract

100 ml melk

Zo maak je het

Meng de suiker met de zachte boter en de eieren

Meng er geleidelijk de bloem en het snuifje zout onder

Voeg de melk en het vanille-extract toe

Meng tot een mooi, glad beslag

Verwarm je wafelijzer op de hoogste stand

Schep ongeveer twee eetlepels deeg per wafel in je wafelijzer *

Bak de wafels goudbruin

Laat de wafels afkoelen op een rooster

Bewaar ze in een goed afgesloten doos, zo blijven ze zacht en vers

* Tip van Amylia: Ik gebruik hiervoor een ijsschep, het ideale formaat!

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be