Zondagse kost: pastinaaksoep met curry

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Naomi (27) uit Boechout haar favoriete gerecht voor: pastinaaksoep met curry. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 ui – 3 pastinaken – 1 l groentebouillon – 1 el currypoeder (of meer naar smaak) – olijfolie – peper en zout. Afwerking naar keuze: pastinaakchips*, koriander, broodkorstjes, streepje olijfolie, …

Zo maak je het

  • Pel en snipper de uien.
  • Schil de pastinaken en snij ze in stukjes.
  • Stoof de ui en stukjes pastinaak enkele minuten aan in olijfolie.
  • Bestrooi met currypoeder en roerbak kort, tot de curry heerlijk begint te ruiken.
  • Schenk de bouillon bij de groenten en breng aan de kook.
  • Laat ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
  • Mix de soep.
  • Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Tip: Is de soep nog te dik? Voeg dan extra bouillon toe.

* Pastinaakchips maak je makkelijk zelf. Schil een pastinaak en maak fijne plakjes met een rasp of mandoline. Bestrijk de plakjes met olie en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met peper en zout. Schuif vervolgens 25 minuten in de oven (160°C). Laat de pastinaakchips afkoelen op keukenpapier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier