Zondagse kost: Oreo cheesecake cupcakes

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze zondag is het de beurt aan Ans (27) uit Leuven. “Het is mijn meest favoriete recept en misschien binnenkort dat van jou!”

Ingrediënten (+/- 20 cupcakes)

  • 900 g roomkaas
  • 200 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 eieren
  • 125 ml zure room
  • snuifje zout
  • 20-25 Oreokoekjes
  • Slagroom (optioneel)
  • Extra: cupcake bakvorm en papieren cupcakevormpjes

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven op 120°C
  • Mix de roomkaas romig
  • Meng de suiker, het vanille-extract en een snuifje zout onder de roomkaas
  • Voeg de eieren één voor één er bij en mix tot een gladde massa
  • Doe de papieren cupcakevormpjes in de bakvorm
  • Leg een Oreokoekje in elk cupcakevormpje
  • Giet het roomkaasmengsel op de Oreokoekjes tot net onder de rand
  • Bak de cupcakes voor ongeveer 60 min op 120°C
  • Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur
  • Zet de cupcakes nog minstens een uurtje in de koelkast
  • Serveer met verkruimelde Oreokoekjes en/of slagroom als topping

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier