Op zoek naar een leuke activiteit om de zomervakantie af te sluiten met de kids? WonderWeekend is een heus belevingsfestival op een unieke locatie: de Plantentuin Meise. Vier vaders stampten het unieke gezinsfestival vorig jaar uit de grond. Ook dit jaar zullen 1.000 gezinnen 1 nacht in de Plantentuin kunnen overnachten en samen tal van unieke activiteiten beleven. Met als centraal thema: kinderboeken.

De selectie van die ‘WonderBoeken’ gebeurde door Jesse Van de Kerckhove, Beste Boekenjuf 2014. WonderWeekend is een gezinsfestival met overnachting in de Plantentuin Meise, waar de programmatie voor kinderen en ouders voor één keer niet gescheiden wordt, maar waar je als gezin samen van de vele kleine en grote verwonderingen geniet.
Dit jaar voegde de organisatie een nieuwe beleving aan het programma toe: het ‘WonderBoekenFestival’. Vijf kinderboeken krijgen een nieuwe dimensie en komen daardoor tot leven op het festival.

wonderweekend_323

Vincent Jansen, één van de vier vaders die WonderWeekend organiseert: “Als je zelf kinderen hebt, dan weet je hoe mooi het is als jouw kind zich helemaal verliest in een goed boek. Wij willen die verwondering en het plezier van het lezen vertalen naar belevingen voor het hele gezin.”

“We willen uitgeverijen en auteurs van kinderboeken uitdagen om verder te denken dan papier”, vertelt Jesse Van de Kerckhove, de curator van het eerste WonderBoekenFestival. “Je kan zoveel meer doen met een kinderboek, en dat willen we graag samen bewijzen.” Jesse is in 2014 verkozen tot ‘Beste Boekenjuf van Vlaanderen’ en mocht in opdracht van WonderWeekend vijf WonderBoeken selecteren. Rond elk boek werd een originele beleving uitgewerkt die tijdens WonderWeekend te zien zal zijn.

Zo zal tijdens WonderWeekend het tekenverhaal ‘Circusnacht’ door de auteur ter plaatse tot leven gewekt worden op een reuzescherm. Ook kunnen de metershoge mysterieuze prenten uit het boek ‘Naturama’ met een magisch brilletje afgespeurd worden naar verborgen dieren en planten. Daarnaast kan vanuit de kasteeltoren met een verrekijker ‘Wally’ gezocht worden op een levensgrote ‘Waar Is Wally?’ prent die in de kasteelvijver van de Plantentuin drijft.

wonderweekend_hr__v2a8006

Naast het nieuwe WonderBoekenFestival blijven ook de oorspronkelijke activiteiten bestaan: met handen eten is meer dan normaal in het Restaurant Zonder Bestek, en slapen was nooit zo leuk in een zelf beschilderde kartonnen tent. Daarnaast kan je onder andere ook zwemmen in een auto, een kunstwerk maken van wel 8.000 bamboestokken en uiteraard staat de feeërieke fakkeltocht ook nog steeds op het programma.

Afspraak in de Plantentuin van Meise van vrijdag 18 augustus tot zaterdag 19 augustus of van zaterdag 19 augustus tot zondag 20 augustus. Volwassenen betalen 75 euro, wie jonger is dan 18 betaalt 40 euro.

www.wonderweekend.be & www.wonderweekend.be/wonderboekenfestival