Tip van de week: genieten van groene uitstapjes

172
Met de groene karretjes van Landcommanderij Alden Biesen ontdek je de prachtige omgeving van Bilzen. (foto Visit Bilzen)©Rudi Van Beek rvb
Met de groene karretjes van Landcommanderij Alden Biesen ontdek je de prachtige omgeving van Bilzen. (foto Visit Bilzen)©Rudi Van Beek rvb

Op zoek naar originele manieren om je te verplaatsen op reis? Duurzaamheid is ook voor de toeristische sector een blijvend aandachtspunt. Groene logies hebben een voetje voor. Ook uitstappen kunnen best wel zonder uitstoot van fossiele brandstof. Wij selecteerden drie elektrische belevingen in Vlaanderen.

1. Samen in de golfkar in Bilzen

Rondom de Landcommanderij van Alden Biesen staan hoogstamboomgaarden. De achterkant, vroeger de voorkant van het complex, is de hoogste plek van Limburg, de Voerstreek niet meegerekend. De bloemrijke bovenloop van de Demer strekt zich uit tot voorbij Bilzen. Met elektrische golfkarretjes verken je tijdens een één of twee uur durende tocht deze prachtige omgeving. De karretjes zijn geschikt voor twee tot vier personen. Een tablet geeft de voorgeprogrammeerde route aan. De wagentjes zijn te huur tot en met 6 november aan het Toeristisch Onthaal Alden Biesen. Een aanvraag gebeurt best online. Wie dat wenst, kan ook een picknick bestellen of een gids bijboeken.

www.visitbilzen.be

2. Avontuur op het water in de Westhoek

Le Grand Westhoek is een ontdekkingsreis van twee dagen van de Westhoek in West-Vlaanderen en Frans-Vlaanderen. Vanaf De Boot vzw in Merkem vaar je met elektrische platte sloepen via het Kanaal Ieper – IJzer en via de IJzer naar de grens. Het vlakke landschap glijdt traag aan je voorbij. Op en onder de oevers houden zich heel wat watervogels op. De fluistersloepjes maken amper geluid. Je hebt geen vaarbewijs nodig. Voorbij Roesbrugge vernauwt de IJzer er te veel waardoor varen er niet mogelijk is. Daarna gaat het verder met de elektrische plooifiets over de landelijke wegen rond Hondschoote, Godewaersvelde en Bambecque. Deelnemers krijgen plannetjes, knooppunten en een lijst met deelnemende logies.

www.deboot.be

3.Offroad met de E-step in Aalst en de Vlaamse Ardennen

The Outsider Aalst en The Outsider Vlaamse Ardennen bieden sinds dit jaar een twee uur durende uitstap met een gemotoriseerde step aan. Deelnemers moeten ouder zijn dan 16 jaar. Dankzij de dikke banden vlieg je aan een topsnelheid van 25 kilometer per uur over de onverharde, landelijke wegen. Je kan er zelfs MTB-routes mee volgen. The Outsider kan op aanvraag extra regenkledij voorzien zodat je eigen kledij niet helemaal onder de modder zit. Een fietshelm is verplicht voor de veiligheid. Je hoeft zelf niet veel te doen, enkel sturen en genieten van het landschap.

www.outsideraalst.be