Vijf niet te missen hippe TikTok- en Instagramroutes

263
(foto Damon De Backer)
(foto Damon De Backer)

Het succes van Smile Safari in Brussel bracht Toerisme Oostende op het idee een Instaroute te ontwikkelen. Ook dat werd een succes en sindsdien zien we overal in Vlaanderen TikTokwandelingen en Instagramroutes opduiken. #DeZondagpiktereenpaaruit.

1. Wegwijs met de Instagids

Humor is het noodzakelijke ingrediënt dat van sociale mediaroutes een succes maakt. TikTokkers en Instagrammers nemen zich vooral niet te serieus. In Roeselare hebben ze dat goed begrepen. Op negen locaties rond de Ooststraat, dé winkelstraat, staan kleurrijke installaties waar je grappige foto’s kan nemen. Op woensdag- en vrijdagnamiddag en op zaterdag lopen Instagidsen rond, te herkennen aan hun blauwe overall en rode T-shirt.

www.visitroeselare.be

(foto Damon De Backer)
(foto Damon De Backer)

2. Skills bijschaven

Kruibeke doet het op de fiets. De route (14 km) start aan Sporthal Den Dulpop (Beekdam 1, Kruibeke). Er zijn tien haltes bij mooie bezienswaardigheden of geheime plekjes. Telkens wacht je een leuke TikTok-uitdaging. Op het TikTokkanaal @TikTokTourKruibeke is per locatie een voorbeeldfilmpje voorzien met meer info over de effecten en de liedjes. Vergeet zeker niet de tag #tiktokkruibeke te voorzien bij je filmpjes zodat ook anderen het resultaat van je werk kunnen zien.

www.kruibeke.be

3. Dansfilmpje onder de autostrade

In Zemst van hetzelfde laken een broek. Met de fiets of te voet ga je op zoek naar ‘de zeven vetste spots’, hun woorden, in Zemst. De locaties worden aangegeven op een kaart. Je doet onder meer de graffititunnel onder de autostrade in Elewijt aan, de Weerdse Visvijvers en het strand van Sport Vlaanderen in Hofstade. Op de website zie je het dansje dat bij de locatie hoort. Tag #ZemstTiktokt om je moves wereldkundig te maken.

www.zemst.be

4. Fotogenieke Rupel

In Rumst en omgeving zijn al jaren straatkunstenaars aan het werk. De muurschilderingen zijn pareltjes. Toerisme Rupelstreek zag de werken opduiken op sociale media en ontwikkelde meteen een #InstaRumst – wandelroute om al die plekken met elkaar te verbinden. De ene wandeling start aan Poort De Beukelaer ( Kardinaal Cardijnstraat, Rumst ) en is 4,3 km lang. De andere wandeling aan het Drierivierenpunt ( Visserstraat, Rumst ) en is 7 km lang. Streetart scoort altijd.

www.toerismerupelstreek.be

5. Word TikTokexpert

Lanaken maakte niet één, maar zeven TikTokwandelingen, voor elke deelgemeente één. Per wandelingen werden zo’n vijf à zeven locaties geselecteerd. Er wordt je een dansje of een move voorgesteld en uitgelegd welk special effect er het beste bij past. Na die zeven wandelingen ben je TikTokexpert, dat is zeker. Een heel toffe manier om de app te leren kennen. Ben je trots op het resultaat? Gebruik dan #visitLanaken om verder te delen.

www.visitlanaken.be