Wandelingen met net dat ietsje meer

1484
De Flanders Trails staan garant voor wandelplezier! (foto Getty Images)©Maridav Getty Images/iStockphoto
De Flanders Trails staan garant voor wandelplezier! (foto Getty Images)©Maridav Getty Images/iStockphoto

Goed nieuws voor langeafstandswandelaars die op zoek zijn naar dat ietsje meer: Wandelsport Vlaanderen pakt uit met Flanders Trails. Deze acht unieke langeafstandsklassiekers zijn leuk, uitdagend, ontspannend én leerrijk.

1.De Brabantse Ardennen Trail vindt plaats op 22 januari 2022 in Huldenberg. Wandelaars hebben de keuze tot 50 en 35 km wandelplezier langs het glooiende landschap van de Brabantse Ardennen en de prachtige IJsevallei.

www.brabantse-ardennentrail.be

2. De Meerdaal Nature Trail op 15 mei 2022 vertrekt in Blanden. De gemeente ligt geprangd tussen het Mollendaalbos, het Meerdaalwoud en het Heverleebos, samen het grootste loofbos van Vlaanderen. Goed voor 50 of 35 km vol afwisseling. De Meerdaal Nature Kids Trail 4 km laat kinderen op een speelse manier wandelen.

www.meerdaalnaturetrail.be

3.Een trail walk buiten categorie: Walk the muur daagt alle wandelavonturiers op 29 mei 2022 uit om 6 uur lang de beruchte Muur zoveel als mogelijk te beklimmen.

challenge-geraardsbergen.com/walk

4.In een van de mooiste regio’s van de Ardennen, in Houffalize, kan je op 18 juni 2022 de Lupulus Walk afwerken. Met de afstanden 42, 25, 15 en 8 km is er voor elk wat wils.

www.lupuluswalk.be

5.Uitwaaien aan zee krijgt een nieuwe dimensie tijdens de Peerdevisschers Walk , op 25 juni 2022 in Koksijde-Oostduinkerke. Je hebt er keuze tussen 60, 50 en 35 km.

www.peerdevisscherswalk.be

6.Voor wie van een sportieve uitdaging houdt, is de Elfbergentocht Flanders Summits op 3 september 2022 een must. Je start in het charmante Westouter in Heuvelland voor 55, 42 of 35 km lang.

www.elfbergentocht.be

7. De Western Front Trail is gegroeid uit de Via Sacra – Western Front Way, een 1.000 km lange wandelroute langs de W.O.I-frontlijn. Je kan op 17 september 2022 85, 60, 38 of 10 km door de Westhoek stappen.

www.westernfronttrail.be

8.De natuur, de smalle paadjes, steile hellingen en natuurlijke obstakels maken van de Bo slandtrail op 23 en 24 september 2022 een ideale belevingstocht.

www.boslandtrail.be

Wist je trouwens dat Flanders Trails deel uitmaakt van het Trailwalk.be-platform? Daar vind je langeafstandswandelingen met een hoog fungehalte. Zo kan je kiezen of je gaat voor een Challenge, Experience, Nature of Family Trail. Oefenen om deze Flanders Trails succesvol te ronden, kan met de gratis trainingsgidsen van Wandelsport Vlaanderen vzw.

www. trailwalk.be