Daviscupfinale in Flanders Expo, hopelijk niet op de Union Jack

Daviscup

De Davis Cup-finale tussen België en Groot-Brittannië wordt van 27 tot en met 29 november in Flanders Expo in Gent gespeeld. Om het Andy Murray moeilijk te maken, werd gekozen voor gravel. Het ziet er dus naar uit dat we deze keer echt van het thuisvoordeel zullen kunnen genieten. In de halve finales was dit tegen Mayer en Delbonis amper het geval, want toen speelden we op de Argentijnse vlag…

In de finale wacht het Groot-Brittannië van Andy Murray. De Britten mikken op een tiende titel, een eerste sinds 1936. Ze staan voor het eerst in de finale sinds 1978. Volgens de Belgische kapitein Johan Van Herck is België alvast zeker niet kansloos. “Wij hebben het thuisvoordeel. Met de keuze van de ondergrond, een zinderend thuispubliek, en spelers die hun programma opmaken in functie van deze finale, hebben we drie belangrijke troeven in handen. We hebben tijdens het voorbije duel gezien wat dit met een ploeg kan doen. Laat mij duidelijk zijn: we hebben een zeer sterk team en gaan voluit voor de overwinning en die Davis Cup-beker! The best is yet to come”, lacht Van Herck.

De Britse nummer 2 in de halve finales tegen Australië staat 300ste op de wereldranglijst

Groot-Brittannië is vrijwel volledig afhankelijk van Andy Murray. Als hij uitvalt, mogen de Britten het vergeten. ’s Werelds nummer drie won in de halve finales tegen Australië zijn twee enkelspelen én het dubbelspel, samen met zijn broer Jamie. De nummer twee bij de Britten is Daniël Evans, die pas op de 300ste plaats staat in de wereldranglijst. Hij moet dus zeker haalbaar zijn voor Goffin en Darcis. Murray wordt uiteraard een ander paar mouwen. Zelfs voor onze topspeler David Goffin lijkt hij een maatje te groot. Vorig jaar in Wimbledon haalde Murray het nog vrij makkelijk met 6-1, 6-4 en 7-5 van onze landgenoot.

BELGIUM TENNIS DAVIS CUP BELGIUM VS ARGENTINA GAME 5

Wie er ook wint, voor ons land wordt het sowieso een historische gebeurtenis want het is de eerste finale voor België sinds 1904. Tennis Vlaanderen pakt dan ook uit met de grote middelen. De wedstrijden zullen plaatsvinden in de grootste hal van Flanders Expo (hal 1) en de zeven aanpalende hallen worden ter beschikking voor een Tennis Village voor de supporters, VIP Hospitality, perscentrum, officials, team lounges, organisatie en dergelijke meer.

Voor de organisatoren wordt het belangrijk om de gravelbaan niet op de Union Jack te laten gelijken, want in de halve finales werd op een blauw-witte ondergrond gespeeld waardoor de baan wel erg veel weg had van de Argentijnse vlag. Geen wonder dus dat Mayer en Delbonis hun huid extra duur verkochten…

Argentina

vlag-argentinie

Tickets worden vanaf vrijdag 2 oktober te koop aangeboden via www.tennisvlaanderen.be/daviscup

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier