Alea iacta est. De teerling is geworpen. Althans in onze voetbalcompetitie. Met Racing Genk was de kampioen al eerder gekend. Alle prijzen zijn dan ook zo goed al verdeeld. Waar wel nog iets te winnen viel was in Gent. Daar streden AA Gent en Anderlecht in een rechtstreeks duel om de vijfde plaats, die nog een waterkansje op Europees voetbal biedt. De Oost-Vlamingen wonnen het pleit.

AA Gent klopte Anderlecht in de strijd om de 5e plaats (die bij een veroordeling van KV Mechelen nog recht kan geven op Europees voetbal). Ondanks de nederlaag en het feit dat paars-wit voor het eerst in 56 jaar geen Europees voetbal speelt, heerste bij de supporters toch geen slecht gevoel. En daar zat één man voor tussen: Vince The Prince.

Vincent Kompany, maakte bekend dat hij volgend jaar de Premier League inruilt voor een plaats als speler-trainer bij de paars-witte staf. Een verrassing van formaat vindt ook onze huisanalist Aimé Anthuenis. “De komst van Vincent Kompany is de toch een complete verrassing. Persoonlijk had ik dit niet zien aankomen. Zeker omdat de lonen in de Premier League veel hoger liggen dan bij ons. Ik vermoed dus dat hij serieus zal moeten inleveren. Maar zijn komst zal toch nog altijd een dure oplossing zijn. Of de combi speler-trainer een goede zaak, valt nog af te wachten. Ik ben wel zeker dat Kompany slim genoeg is om zich goed te laten omringen. Bovendien kan hij deuren opendoen bij transfers. Ik neem aan dat hij veel kwalitatieve spelers naar Brussel kan lokken en jong talent zal inspireren. Bovendien heeft hij het afgelopen decennium ook de nodige kennis en connecties opgebouwd. Toch zal valt zijn taak zeker niet te onderschatten na het afgelopen seizoen. Want voor mij was Anderlecht de grootste ontgoocheling van afgelopen competitie. Maar ik kijk al reikhalzend uit naar naar volgend seizoen.”