Zag Romelu een andere wedstrijd? Aan de rust kon het 5-0 zijn!

Was hij nog in extase na zijn doelpunt op voorzet van broertje Jordan? Of is hij echt ziende blind? Toen we Romelu Lukaku na afloop van de oefeninterland Portugal-België hoorden verklaren dat de Rode Duivels deze wedstrijd op volle kracht altijd makkelijk zouden winnen, vielen we bijna van onze stoel.

Uiteraard is het waar dat er heel wat geblesseerden waren. En Eden Hazard, Vincent Kompany en Kevin De Bruyne zijn niet van de minsten. Maar we speelden allerminst met een B-elftal. Courtois, Fellaini, Witsel, Naingolan, Vermaelen, Mertens en Lukaku kunnen moeilijk als tweede keuze beschouwd worden.

De Rode Duivels stelden teleur in Portugal. (foto's belga)
De Rode Duivels stelden teleur in Portugal. (foto’s belga)

Marc Wilmots kon dus een degelijk elftal in stelling brengen, maar zag een ronduit onrustwekkende eerste helft. Zonder enkele wereldsaves van Courtois en mits een efficiëntere afwerking van Ronaldo & Co stond aan de rust een forfaitscore op het bord. De tweede helft was gelukkig beter, met veel balbezit tot gevolg maar uitgespeelde kansen bleven (zoals zo vaak) uit.

We mogen dan ook heel blij zijn met de 2-1 eindstand. Of misschien ook niet. Want nu wordt de nederlaag toegeschreven aan de geblesseerden en lijkt er niets aan de hand. Maar of we met Kompany, Hazard en De Bruyne over dit Portugal zouden heen gewalst zijn, betwijfelen we ten zeerste. Een zware nederlaag was misschien beter geweest om iedereen wakker te schudden want het lijkt ons duidelijk dat onder meer Romelu een wake-up call nodig heeft.