Ze zijn even Belgisch en succesvol als onze chocolade en bier, en vierden onlangs zelfs hun 60ste verjaardag: De Smurfen! De populaire blauwe wezentjes van Peyo hadden reeds hun eigen strips, films en zelfs vliegtuig, maar nu schitteren ze ook in hun eigen musical.

Ze hebben er meer dan 60 jaar op moeten wachten, maar straks is het zover, dan maken De Smurfen hun musicaldebuut in België! De populaire blauwe wezentjes schitterden de voorbije maanden wereldwijd in hun eerste musical, maar tot op heden stonden ze met De Smurfen, de Musical nog niet op de planken in hun vaderland. Daar komt straks verandering in.  Op 2 maart kunnen jong en oud naar Ethias Theater Hasselt smurfen voor De Smurfen, de Musical, op 3 maart naar Capitole Gent, op 4 maart wordt er gesmurft in Kursaal Oostende en een laatste keer op 6 maart in Stadsschouwburg Antwerpen. De Smurfen, de Musical is een productie vol muziek, dans en spanning, die over de hele wereld voor uitverkochte zalen zorgde. Gargamel, Grote Smurf, Brilsmurf, Moppersmurf, Smurfin, Potige en Muzieksmurf, ze doen allemaal mee in dit vrolijke avontuur. Wees er snel bij, want De Smurfen, de Musical is slechts één week te zien in Vlaanderen…

Gargamel

In de musical helpen De Smurfen Moeder Natuur om een belangrijke gebeurtenis in Smurfenland tot een goed einde te brengen. Gargamel probeert daar een stokje voor te steken en doet er alles aan om de Smurfen te vangen. Gargamel krijgt zelfs Grote Smurf te pakken…

Wil je zelf ontdekken hoe het afloopt? Vul dan onderstaande vraag in en wie weet kijk jij in de (blauwe) ogen van Smurfin en co.

Naar welke voorstelling wil je het liefst gaan? Hasselt (2 maart), Gent (3 maart), Oostende (4 maart) of Antwerpen (6 maart).