De grote zomerexodus is volop aan de gang. Ook dit jaar kiezen heel wat mensen er voor om hun vakantie door te brengen in een vakantiewoning of –appartement. Velen nemen hun hele hebben en houden mee met als gevolg dat bij de terugkeer vaak een en ander achterblijft. Dit zijn de 10 vaakst vergeten spullen, vastgesteld door vakantiewoningenverhuurder Interhome.

10. Koffiezet
Geloof het of niet, maar heel wat mensen zijn verknocht aan hun eigen koffie. In die mate zelfs dat ze hun eigen Senseo of Nespresso-apparaat meenemen op vakantie en dat terwijl een normale koffiezet vrijwel altijd aanwezig is. Echter, na een week lijkt hij wel onderdeel te zijn geworden van het keukenmeubilair en wordt hij volledig over het hoofd gezien wanneer men begint in te pakken. En zo blijkt die laatste koffie op vakantie toch wel extra onvergetelijk te zijn geweest.

9. Leesbril
Een leesbril gebruik je alleenals je hem nodig hebt, met name om de krant of een boek te lezen. Maar de dag van vertrek heb je hier meestal de tijd niet meer voor, dus blijft hij vaak op de salon- of keukentafel liggen. Resultaat: je eerstvolgende krant blijkt toch een stuk moeilijker leesbaar te zijn.

8. Zwemkledij
Vintage toned bikiniNog zo’n klassieker is de zwembroek, bikini of badhanddoek die op de tuinstoel of aan de wasdraad belandt om te kunnen drogen. Wanneer je vertrekt, kijk je zorgvuldig alle kasten na, maar vergeet je om ook nog even langs het terras te passeren voor de netjes gedroogde zwemkledij. Gelukkig heb je hem de rest van de zomer in België niet vaak meer nodig.

7. Jas of vest
Je kent het wel. Je vertrekt uit het frisse en regenachtige België met een jast of vest aan. Maar bij aankomst op je zomerse bestemming belandt die jas zonder pardon aan de kapstok. Als die kapstok zich dan net achter een deur of een kast blijkt te bevinden, wordt hij nogal snel over het hoofd gezien. Iets wat je meestal pas merkt eens je terug in het koude België arriveert.

6. Speelgoed/knuffels
little girl with teddy bear sleeping in bed at homeEen klassieker bij de kids. De knuffel die onder de lakens verdwijnt en de bal die aan het zwembad blijft rondslingeren. Of speelgoedautootjes die onder de kast belanden en poppenkleertjes die ergens achter de zetel verdwijnen. Vaak zonder erg, tenzij het net een favoriete knuffel blijkt te zijn. Dan zou de terugrit wel eens vervelend lang kunnen duren.

5. Koelelementen voor koelbox
Wie met de wagen naar zijn vakantiewoning rijdt, neemt vaak een koelbox mee. De koelelementen worden bij aankomst doorgaans terug in de diepvrieskast gelegd. Maar wie tijdens zijn verblijf verder geen gebruik gemaakt heeft van de diepvrieskast vergeet hem te controleren en zo blijven de koelelementen liggen.

4. Haardroger
Vaakst vergeten item bij vrouwen. De haardroger verdwijnt in een kast of schuif die men minder frequent gebruikt en bij een laatste check wordt hij over het hoofd gezien. Idem voor scheerapparaten bij de man trouwens. Een nieuwe haardroger kan je toch al snel 50 euro kosten. Dus best een dubbele check van de badkamerkastjes inlassen.

3. Keukengerei
Minder vanzelfsprekend misschien, temeer zowat alle vakantiewoningen uitgerust zijn met keukengerei. Maar heel wat mensen nemen toch vaak nog zelf wat bestek, een keukenmesje of dunschiller mee als ze in een vakantiewoning verblijven. Die blijven dan soms in de schuif liggen nadat men naar huis terug vertrokken is.

2. Douchegel/shampoo
Woman Taking Shower Pouring Gel on her HandOok douchegel wordt snel vergeten. Vaak blijft hij een hele week in de douche staan en merk je hem niet meer op achter het douchegordijn wanneer je alles terug inpakt. Sommige mensen laten hem ook opzettelijk staan wanneer hij bijna leeg is.

1. GSM-lader
Met stip het vaakst vergeten item is een GSM-lader. Vaak blijft de GSM-lader in het stopcontact en vergeet men hem eruit te trekken wanneer men naar huis vertrekt. Een nieuwe GSM-lader kan afhankelijk van het type toch al gauw 30 euro kosten.

Wie niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan, kan dus maar beter bovenstaand lijstje afdrukken en bij wijze van checklist meenemen op vakantie.