Make-up aanbrengen is sowieso al een serieuze opgave, maar als je een bril draagt wordt de uitdaging alleen maar groter. Brildragers worden dagelijks geconfronteerd met zeven grote beautyproblemen. Gelukkig los je ze met deze tips gemakkelijk op:

Probleem 1: je wimpers zitten tegen de glazen en smeren er mascara op

Als je van nature lange wimpers hebt of graag een verlengende mascara draag, doe je er goed aan om eerst je wimpers te krullen. Dan krullen je wimpers omhoog en tikken ze minder snel tegen de glazen. Een bijkomend probleem is dat je mascara wordt uitgesmeerd op de brilglazen. De oplossing? Waterproof mascara natuurlijk.

Probleem 2: je bril zet donkere kringen in de verf

Die walletjes onder je ogen worden nog extra benadrukt door de schaduw van het montuur op je neus. Investeer dus in een dekkende concealer in een kleur net iets lichter dan je huidskleur. Breng daar altijd een dun laagje transparant poeder boven aan zodat de concealer zeker goed blijft zitten.

Probleem 3: Je foundation blijft niet zitten

Met een bril glijdt foundation (nog) sneller weg van de neus. Breng dus een laagje van datzelfde transparante poeder aan op de brug van je neus (waar je bril je neus raakt).

Probleem 4: je make-up past niet bij je montuur

Bij het aanbrengen van make-up moet je rekening houden met de vorm en kleur van je bril. Heb je een opvallende statement bril zoals een nerd bril? Dan wordt make-up al snel té. Houd het dus bij neutrale ogen en eventueel een fel lipkleurtje. Een cat eye bril past natuurlijk uitstekend met – rarara – cat eye oogmake-up. Ook als je een gekleurde bril hebt moet je opletten, de kleuren mogen niet vloeken. Een bruine bril past bijvoorbeeld beter met warme kleuren en een rode bril is dan weer übersexy met neutrale ogen en een matchende rode lippenstift (het bewijs staat hiernaast).

Probleem 5: je ogen worden vergroot/verkleind

Ben je verziend? Dan worden je ogen uitvergroot door je brilglazen. Jij moet je oogmake-up dus heel precies aanbrengen want een uitschuivertje valt sneller op.

Ben je bijziend? Dan worden je mooie, grote bambi-ogen helaas verkleind. Een wit oogpotlood in je waterlijn en je ogen zien er al weer veel groter uit. Meer make-uptips voor grotere ogen lees je hier.

Probleem 6: je vergeet je wenkbrauwen

Tenzij je al natuurlijk volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne hebt (zo jaloers!), mag je als brildrager nooit je wenkbrauwen vergeten op te maken. Een bril trekt aandacht naar je wenkbrauwen, je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je ze “on fleek” zijn. Pluk de overtollige haartjes, kam je wenkbrauwen op z’n plaats en accentueer ze met een wenkbrauwgel, potlood of poeder.

Probleem 7: je ziet te weinig zonder bril

Heel vervelend natuurlijk, je moet je bril afzetten om je maquillage te doen, maar je zicht zodanig slecht dat je hiervoor te weinig ziet. Wanneer je de bril terug opzet, ziet het er misschien niet even formidabel uit als je eerst dacht (de eyeliner zit nog net niet op je wenkbrauwen). Het meest voor de hand liggende hulpmiddel is natuurlijk een vergrotende spiegel, dan plak je ook niet zo tegen de spiegel in een poging om je ogen te zien. Maar, er bestaan ook speciale make-upbrillen, ja echt! Deze brillen hebben maar één glas, één dat je kan wisselen van plaats. Zo zie je nog door het ene oog terwijl je met de make-up van het andere oog bezig bent. Deze make-upbril van Melleson kost 9,95 euro en is te koop bij Drogistplein.

3bbcf7cf72Foto’s: iStock en Melleson