Zonnige dagen en we halen die shorts en bikini opnieuw boven. Met andere woorden: tijd voor een zoveelste poging om die cellulitis aan te pakken.

Een kleine troost: bijna elke vrouw heeft cellulitis, van de voluptueuze kassierster in de supermarkt tot de slankste topmodellen op de catwalk van Milaan. Toch is een sinaasappelhuid vaak een – onterechte! – onzekerheid waar vrouwen mee kampen. Gelukkig bestaan er enkele tips om cellulitis tegen te gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De oorzaken

Een van de grootste oorzaken van cellulitis is een verminderde bloedsomloop. Dagelijks een uurtje bewegen wordt dus sterk aangeraden. Daarnaast is ook de ophoping van gifstoffen een grote boosdoener. Minder alcohol en koffie drinken is een oplossing. Maar omdat niemand een maandagmorgen kan overleven zonder koffie, geven wij je alvast receptje voor een scrub mee, mét koffie.

koffiescrub 2

De scrub

Dit heb je nodig:

  • een half kopje gemalen koffie
  • een eetlepel witte suiker
  • 2 à 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Bio-Oil (te koop bij de drogisterij)

Zo gebruik je de scrub:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en neem het potje mee naar de badkamer. Neem een douche en smeer de scrub op de probleemzones. Masseer je huid vijf minuten met cirkelvormige bewegingen en spoel het mengsel daarna af. Wil je een extra goed effect? Wikkel dan je huid met de scrub strak in met huishoudfolie en laat het tien minuutjes intrekken. Verwijder de folie, spoel de scrub af en smeer je benen in met een voedende crème.

Hoe werkt het?

De antioxidanten in de gemalen koffie pakken de ophopingen van gifstoffen aan. De suiker verwijdert je dode huidcellen en de oliën zorgen voor een gevoede huid. Maar het is en blijft een scrub. Verwacht dus niet meteen miraculeuze resultaten. Maar als je drie keer per week het mengsel gebruikt, zal je langzaam maar zeker resultaat zien.

Foto’s: iStock en Pinterest