Een warme zomerse dag vraagt om verfrissende cocktails, en waarom niet eens richting Japan kijken voor inspiratie. In het land van de rijzende zon proef je de lekkerste sushi’s, heerlijke whisky’s en maken de cocktails net iets anders. Vintage zomerdrankjes met een Japanse twist? Shake it!

Gimlet

Deze  vintage klassieker die je maakt met Roku Gin (dat een typisch karakter heeft) een heel nieuwe dimensie krijgt. Maak hem bij voorkeur in een shaker, maar gewoon roeren kan ook.

Zo maak je het:

Vul een Boston shaker met ijsblokjes
Voeg 6 cl Roku gin toe
Voeg 3 cl limoensap toe
Voeg 3 cl suikersiroop toe
Shake krachtig
Zeef de cocktail in een voorgekoeld coupette glas

* voor een extra kleurtoets kan je nog appelbloesem toevoegen ter garnering
* de verhoudingen van de ingrediënten zijn aan te passen naar eigen smaak

ROKU, Gin & Tonic

Een Japanse Gin & Tonic wordt geserveerd met gember, dat erg complementair is met de kenmerkende Yuzu en Sakura topnoten. Het ritueel vereist verder ook dat de gast zijn eigen gin toevoegt.

Zo maak je het:

Snijd de gember in lange gelijke sliertjes
Vul een longdrinkglas tot de rand met ijs en voeg de gember toe
Giet tonic over het ijs en voeg een roerstaafje toe
Giet 5 cl Roku gin in een maatbeker
Laat je gasten zelf hun gin toevoegen

*voor een extra streepje Japan, kan je ook een shisoblad toevoegen ter garnering

Negroni

De klassieke Negroni, maar dan met een vleugje Japan in het glas.

Zo maak je het:

Vul een tumblerglas met ijs
Voeg 3 cl Roku gin toe
Voeg 3 cl Campari toe
Voeg 3 cl zoete rode vermout toe
Werk af met enkele zestes van sinaasappel

 

Over Roku Gin: Roku is het Japanse woord voor “zes”. In elke (zeshoekige) Roku Gin fles vind je 6 unieke botanicals (yuzu – sencha thee – gyokuro thee
sakura bloesem – sakura blad – jeneverbesterug), afkomstig uit Japan.

Het moederbedrijf boven Roku – House of Suntory – heeft een rijke ervaring van ginproductie in Japan en ontwikkelde voor Roku een specifiek, meervoudig distillatieproces dat het beste haalt uit alle individuele botanicals, wat resulteert in een superieure gin.