Hoge temperaturen en snak je toch naar een kopje koffie? Dan is een ijskoffie the way to go. Deze recepten van Nespresso lessen je dorst en doen je meteen dromen van verre vakantieoorden. Laat het smaken!

Freddo intenso fig banana shake

Shake it like a polaroid picture! Een ijsrecept voor een zachte, zoete en zomerse start.

Dit heb je nodig: 

– Een receptglas van de View collectie (of een ander hoog glas)
– Een shaker
– Een Original Barista Creations for Ice Freddo Intenso capsule (40 ml)
– ½ vijg
– 120 ml haverdrink Barista
– 10 ml banaansiroop
– 120 gr ijsblokjes
– Een stuk verse vijg en eetbare bloemen

Aan de slag!

  1. Doe de haverdrink met een stuk verse vijg in de shaker, sluit het deksel en schud krachtig
  2. Doe 120 gr ijsblokjes en 10 ml banaansiroop in het glas
  3. Schenk het koude melkschuim in het glas en meng
  4. Bereid een Freddo Intenso capsule (40 ml) in het glas
  5. Werk af met een stuk verse vijg en eetbare bloemen
  6. Enjoy!

 Banana pigadão ice forte

Start your summer strong! Dit recept combineert de zoete smaak van banaan met een vleugje haverdrink, good vibes only!

Dit heb je nodig

– Een Reveal receptglas voor koude recepten
– Een Barista Creations Ice Forte capsule (230 ml)
– 20 ml banaansiroop
– 80 ml haverdrink
– 180 gr ijsblokjes
– Een stuk verse vijg en eetbare bloemen

Aan de slag!

  1. Doe de ijsblokjes en het banaansiroop in het glas
  2. Voeg 80 ml haverdrink toe
  3. Bereid er een Ice Forte capsule over (230 ml)
  4. Werk af met een stuk verse vijg en eetbare bloemen
  5. Enjoy!

 Tropical coconut flavour over ice colada

If you like Pina Coladas, and getting caught in the rain… Dit recept is een tropische traktatie terwijl je wacht op de volgende golf.

Dit heb je nodig:

– Een Reveal receptglas voor koude recepten
– Een Vertuo Coconut Flavour Over Ice capsule (230 ml)
– 20 ml ananassiroop
– 80 ml haverdrink
– 180 gr ijsblokjes
– Kokosschilfers en eetbare bloemen

Aan de slag!

  1. Doe de ijsblokjes in het glas en voeg er de ananassiroop en de haverdrink aan toe
  2. Bereid een Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice capsule (230 ml) erover
  3. Werk af met kokosschilfers en eetbare bloemen
  4. Enjoy!

Iced rosemary latte met barista creations freddo intenso

Zin in een verfrissende smaakbom? Geef je gebruikelijke ijskoffie een beetje meer spice met frisse rozemarijn en een vleugje salted caramel! Voor zij die in een avontuurlijke bui zijn…

Dit heb je nodig: 

– Een Original Barista Creations Freddo Intenso capsule
– Een Nespresso melkopschuimer
– Een receptglas
– 120 gr ijsblokjes
– Een takje rozemarijn
– 10 ml Monin Gezouten Karamel – siroop (optioneel)
– 60 ml melk

Aan de slag !

  1. Bereid koud melkschuim met uw Nespresso melkopschuimer
  2. Bereid een Barista Creations Freddo Intenso capsule (40 ml) over het takje rozemarijn, verwijder vervolgens de rozemarijn
  3. Vul het glas met ijsblokjes
  4. Giet de siroop in het glas (optioneel)
  5. Voeg het koude melkschuim (90 ml) toe aan het glas
  6. Voeg de koffie toe
  7. Enjoy!

Ice leggero latte sinaas en saffraan

1001 nachten in je mok. Met deze zoete en kruidige koffie melange waan je je in een mum van tijd op een tropische bestemming!

Dit heb je nodig:

– Een Vertuo Barista Creations Ice Leggero capsule
– Een Mug uit de Vertuo collectie
– 10 ml saffraansiroop
– 120 gr ijsblokjes
– Twee verse biologische sinaasappelschillen
– 120 ml melk

Aan de slag!

  1. Vul de Mug met ijsblokjes
  2. Voeg de saffraansiroop, een limoenschil en de melk toe
  3. Bereid een Barista Creations Ice Leggero capsule (80 ml) erbovenop
  4. Werk af met een sinaasappelschil
  5. Enjoy!

Welke vind jij het lekkerste?