Lekker en fris: deze twee pastarecepten geven je zin in de zomer

Warm weer en dus willen we niet staan zwoegen in de keuken. Met deze twee frisse pastareceptjes is dat niet nodig. Ze zijn in minder dan een halfuur klaar en gemakkelijk te bereiden. De pasta met pistachecrème en de pastasalade met Salamini Italiani zijn ideale gerechten om samen met je familie van te smullen. Je kan natuurlijk ook een portie maken voor jou alleen, we won’t judge! 

Rigatoni met pistachecrème, Burrata en citroenzeste

Gemaakt door Leslie en Cuisine

Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 12 minuten

Dit heb je nodig voor 4 personen:

• 500 g rigatoni
• 8 schijfjes Mortadella Bologna BGA
• 1 bol burrata kaas
• Zeste van een citroen
• 100 g geraspte Parmezaanse kaas
• 1 handvol Siciliaanse pistachenoten
• 200 ml kookroom
• Fleur de sel
• Zwarte peper uit de molen

Zo maak je het:

1. Breng een grote pot water aan de kook;

2. Voeg keukenzout toe;

3. Wanneer het water kookt, de rigatoni toevoegen en 2 minuten van de kooktijd afdoen (ze garen verder in de saus);

4. Terwijl de pasta kookt, mix je de pistachenoten in een blender tot een pasta, voeg dan de room toe en mix opnieuw, voeg zout en peper naar smaak toe;

5. Giet de pistachecrème in een grote pan, voeg 2 soeplepels pastakookwater toe (tegen het einde van het koken van je rigatoni) en meng goed;

6. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng goed tot een gladde saus;

7. Giet de pasta af (bewaar altijd wat van het kookwater in een kom);

8. Doe de rigatoni bij de saus en voeg eventueel wat kookvocht toe om te binden;

9. Kook gedurende 1-2 minuten tot de pasta goed doordrenkt is met saus;

10. Serveer in soepborden;

11. Leg 2 plakjes Mortadella Bologna BGA op de pasta, een lepeltje burrata en citroenzeste;

12. Voeg peper toe

Lentepastasalade met Salamini Italiani alla Cacciatora BOB

 

Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Dit heb je nodig voor 4 personen:

• 500 g pasta
• 1 Salamini Italiani alla Cacciatora BOB
• 1 bakje kerstomaatjes
• 3 el. olijven uit Nice
• 6 el. olijfolie
• 2 el. balsamico azijn
• 1 el. sesam
• Zout en peper

Zo maak je het:

1. Kook de pasta in een grote hoeveelheid gezouten water gedurende 10 tot 12 minuten, onder regelmatig roeren (proef om te controleren of de pasta gaar is);

2. Giet de pasta af en doe hem in een kom. Sprenkel onmiddellijk de helft van de olie over de pasta, roer en laat afkoelen;

3. Was en droog de tomaten. Snijd de tomaten doormidden. Snijd de Salamini Italiani alla Cacciatora BOB in plakjes;

4. Doe alle ingrediënten in de slakom. Maak in een kom een vinaigrette met zout, peper, balsamicoazijn en de resterende olie;

5. Giet de dressing over de salade, schep om en serveer gekoeld (niet ijskoud). Strooi er op het laatste moment de sesamzaadjes over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier