Wat smaakt er beter dan een goeie portie Italiaans, vooral tijdens de zomer? En een klassieker is natuurlijk een gerechtje met de Pesto alla Genovese. Wat dacht je van risotto met zalm, kerstomaten en Pesto?  Zet een bordje bij en aanvallen maar!

Dit heb je nodig:

  • 5 eetlepels Bertolli olijfolie Classico
  • 4 eetlepels Bertolli Pesto alla Genovese
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400g risotto rijst
  • 750ml kruidenbouillon (van 1 tablet)
  • 400g zalmfilet in 4 stukken
  • 250g cherrytomaatjes
  • 100g rucola
  • Een snuifje zout en peper

Zo maak je het:

  1. Pel de uien, snijd ze in halve ringen en snijd de knoflook in plakjes. Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui en de knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en bake deze, onder voortdurend roeren, 2 minuten mee
  2. Voeg 700ml bouillon en de Pesto alla Genovese toe en laat de rijst in ca. 20 minuten op laag vuur zachtjes gaar worden. Roer af en toe. Voeg als het vocht is opgenomen in de rijst, voordat de risotto gaar is, nog wat bouillon toe.
  3. Bestrijk de zalmfilets met wat olijfolie en bestrooi met wat zout. Bedruppel de tomaatjes met wat olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Rooster de tomaatjes en de zalmfilets in een grilpan of op de barbecue ca. 3 minuten per kant. Als je de tomaatjes op de barbecue klaarmaakt, leg ze dan op aluminiumfolie.
  4. Roer de rest van de pesto en rucola door de risotto. Doe een deksel op de pan en laat 2 minuten staan. Schep de risotto in diepe borden, verdeel de geroosterde tomaatjes erover en leg de zalmfilet erop.

 

Goed om weten: elke streek, stad en dorp heeft zijn eigen specialiteiten, maar de meest bekende pesto is een traditionele saus uit Liguria bereid met basilicum, Italiaanse kazen, pijnboompitten en extra vergine olijfolie. De naam, pesto Genovese, is dan ook vernoemd naar de stad waar het vandaan komt: Genua.

Bertoli lanceert nu een vernieuwde Pesto alla Genovese waarbij deze traditie nog steeds in ere gehouden wordt. Om de smaak te optimaliseren en het authentieke recept nog beter te evenaren, kreeg deze Pesto alla Genovese een grovere structuur door stukjes pijnboompitten en extra kaas (Pecorino Romano BOB & Grana Padano BOB), zonder toegevoegde suikers of aroma’s. Zo blijft er een lekkere Italiaanse pesto over, smaakvol door zijn eenvoud.

Buon appetito!

Info www.bertolli.be