De eerste editie van « Streat Fest » drukt van donderdag 12 tot en met zondag 15 mei zijn gastronomische en eclectische stempel op de sheds van Tour & Taxis in Brussel. Het nieuwe festival serveert een smaakvol buffet van streetfood, muziek en culinaire kunsten. Vier dagen lang tonen chefs en artiesten er het beste van zichzelf. Goed voor een zinnenprikkelende festivalervaring in een feestelijke en familiale sfeer.

Op het menu van dit weekend van festiviteiten en ontdekkingen? 5000 m2 gewijd aan streetfood, foodsharing, urban arts, reizen en FEEST! Een “melting pot” op z’n Belgisch, waar chefs, artiesten, dj’s, smaakmakers en artisanale producenten je onderdompelen in een bruisende festivalsfeer, zoals dat enkel in ons land kan.

· Streat Fest verwelkomt meer dan 50 chefs, restaurants en grote culinaire namen die hun visie op streetfood delen met fijnproevers op zoek naar nieuwe smaaksensaties.

· Culinair toptalent verovert de keukens van Streat Fest. Ugo en Franscesco met hun concept «Monella», Glen Ramaekers van Humphrey en tal van overheerlijke adressen zoals Le Comptoir du Samson tekenden alvast present. De indrukwekkende gastronomische lijst wordt aangevuld door vele culinaire chefs die staan te popelen om de spannende wereld van streetfood in te duiken.

· Met een eclectisch programma gevuld met concerten en dj-sets op verschillende podia, rondwandelende muzikanten en zo’n 20 Belgische kunstenaars zet Streat Fest Tour & Taxis in vuur en vlam. Straatkunstenaars, circusartiesten en graffitikunstenaars animeren elke ruimte met hun originele talenten.

· Streat Fest nodigt je uit om zelf de handen uit de mouwen te steken, met maar liefst 50 participatieve workshops. Van gratis kook- en oenologielessen tot een introductie in de mixologie en een tutorial over hoe je foodfoto’s maakt voor Instagram. Of wat dacht je van een zintuigenprikkelende ‘yoga & wine’ sessie? Een inspiratiebad dat lichaam én geest voedt, voor jong en oud.

Praktische informatie
Streat Fest vindt plaats van 12 tot 15 mei in Tour & Taxis, Brussel.

Tickets in voorverkoop via www.streatfest.be
Early bird ticket                  9,99€
Wave 2 ticket                     12,50€
Wave 3 ticket                     14,99€
Kinderticket (6 tot 11 jaar)  6€
Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis
zaterdag en zondag : dagticket voor 16u of avondticket na 16u

De prijzen van de gerechtjes variëren tussen 4 en 6 euro.

Het volledige programma met alle activiteiten, de aanwezigheid van de chef-koks en alle deelnemende zaken zal binnenkort beschikbaar zijn op de website www.streatfest.be.

Openingsuren
Donderdag 12 mei :      17u00 – 24u00
Vrijdag 13 mei :           17u00 – 24u00
Zaterdag 14 mei :        11h00 – 24u00
Zondag 15 mei :           11h00 – 22u00

Meer info: www.streatfest.be