Het Nederlandse merk Undercharments lanceert een duurzame collectie ondergoed gemaakt van gerecycled koffiedik en bamboe. Met het dragen van deze lingerie zorg je er niet alleen voor dat je er geweldig uitziet, maar maak je ook de wereld een beetje duurzamer. 

Lingerie moet de juiste ondersteuning geven, comfortabel zitten én er vrouwelijk uitzien. Undercharments heeft dit goed begrepen. Charmant ondergoed dus! Het merk voegt daar een vleugje duurzaamheid aan toe dat resulteert in een prachtige en eerlijke collectie ondergoed.

Van koffie tot slip

Wereldwijd wordt er koffiegedronken, waardoor er veel restafval beschikbaar is. Heb jij je ooit gerealiseerd dat de koffie die we drinken kan worden omgezet in draad? Er is genoeg voor handen om lingerie van te maken, een slimme én duurzame oplossing. Het gerecyclede koffiedik wordt door Undercharments gebruikt in slips en BH’s. Het materiaal is zacht en reguleert warmte.

De andere stof waar het merk mee werkt, is bamboe; een sterke grassoort is leent het zich uitstekend voor het maken van lingerie. Bamboe is afbreekbaar, snel groeiend, absorbeert broeikasgassen en produceert zuurstof. Het is antistatisch, hypoallergeen en zacht… een perfecte match met ondergoed!

Tijdloze designs

Intieme onderkleding is een belangrijk onderdeel van de garderobe van een vrouw. Je draagt het dagelijks, dus het moet voelen als een tweede huid. Dit is ook precies waar de ‘soft to the skin’ Coffee Nata en Bamboo collecties voor staan. De lingerie is verkrijgbaar in de prints: Silver, Olive Green, Champagne & Gold. De unieke designs zijn tijdloos en worden met de hand op de stof gedrukt door middel van een zeefdruk (silk screen print). Een leuk detail is dat je kunt kiezen uit verschillende kleuren bandjes zowel voor de BH’s als voor de Bamboe tops. Hierdoor kun je jouw setje naar smaak af stylen en onderling heerlijk mixen en matchen. De slips en tops zijn verkrijgbaar in de maten XS t/m XL en de BH’s in 70C t/m 85C.

Eerlijke collectie

Undercharments doet niet mee met de seizoenen en produceert pas een nieuwe collectie als de voorraad op is. Dit alles om zo duurzaam mogelijk te werken. Het Nederlandse merk laat de lingerie in Europa maken om de CO2-uitstoot te verminderen. Daarnaast wordt er gekozen voor naaiateliers die hun werknemers een goed salaris betalen en gaat 1% van de winst naar het IFAW. Dit is een non-profitorganisatie die de wereld een betere plek maakt voor zowel dieren als mensen.

Bekijk de collectie via www.undercharments.com.