Vind je Ibiza te druk en Saint-Tropez te duur maar wil je toch chillen op een hippe hotspot, dan is het Portugese Comporta misschien wel iets voor jou. Denk aan sfeervolle beach-restaurants, ‘boho-chique’ winkeltjes, cocktails, een relaxte sfeer en een uitgestrekt zandstrand dat je helemaal voor jezelf hebt. Al kan het natuurlijk wel zijn dat je er Madonna, Christian Louboutin of Carla Bruni tegen het lijf loopt, want ook flink wat beroemdheden zijn helemaal verliefd op het mooie Comporta.

Comporta Beach: relaxed en puur

De grootste troef van Comporta is het 12-km lange zandstrand, volgens sommige een van de mooiste stranden van Europa, weg van het massatoerisme. Hier geen hoogbouw maar eenvoudige vissershuisjes en hippe beachvilla’s. Beroemdheden zoals Madonna, Alicia Vikander en Michael Fassbender, Mourinho, Prinses Caroline van Monaco, Carla Bruni, Philippe Starck en Christian Louboutin komen hier graag vanwege de ongerepte kust en rustige stranden, de ‘boho-chique’ winkeltjes en relaxte strandbars waar je samen met de locals geniet van heerlijke Comporta wijnen, gezonde smoothies en cocktails. Er zijn beach-restaurants, waar heerlijke visgerechten en zeevruchten worden geserveerd. De keuken is eenvoudig maar puur én steengoed!

Comporta wordt veelal vergeleken met Ibiza of Saint-Tropez maar het grote verschil is dat Comporta nog puur, ongerept en rustig is.

Comporta: authentiek dorp, tussen de rijstvelden

Comporta en het schiereiland Troia zijn op het lijf geschreven van zij die op zoek zijn naar een hippe strandvakantie, weg van het massatoerisme. Maar er is meer dan strand alleen: Comporta bestaat uit het oude, gelijknamige vissersdorp en ook plaatsjes zoals Pego, Carvalhal, Brejos, Torre, Possanco, Carrasqueira. En voor alle duidelijkheid: om te fuiven moet je hier niet zijn. BDeze regio ademt een al rust en authenticiteit en net dat is zo bijzonder. Bezoek de rijstvelden of trek erop uit met de fiets over het fietspad dat het schiereiland doorkruist of net zoals Madonna, te paard. En wist je dat je tijdens een boottochtje dolfijnen kan spotten? En je tijdens een lazy afternoon op het strand zomaar flamingo’s en ooievaars kunt spotten?

☀️☀️☀️☀️☀️ #comporta #portugal

A post shared by Francesca Cox (@fracox) on

Lovely Comporta ❤️ #sunset #comporta #grateful #escape #summer #villa

A post shared by Anaïs KL (@anaisker) on

Adebar #storch #comporta #portugal #bird #sky #travel #instatravel

A post shared by Tina Bremer (@tina_bremer) on

 

Op een goed uur rijden Lissabon ben je al in het stadje Comporta, gelegen in Alentejo naast het schiereiland Troía.

Info www.visitalentejo.pt