Weleens naar een podcast geluisterd? Nog niet? Dan is nu het moment om er mee te beginnen. Podcasts zijn immers de ideale manier om iets op te steken terwijl je bezig bent. Waar Netflix je al snel afleidt, kan een podcast beluisterd worden terwijl je doorwerkt, het huishouden doet of lekker aan het chillen bent in de zon.

Echt Gebeurd

Deze hapklare podcast is een aanrader als je een beginneling bent op het gebied van podcasts. De korte afleveringen, ongeveer 10 tot 15 minuten, zijn makkelijk te beluisteren. Je hangt aan de lippen van mensen, zoals jij en ik, die hun grappige, mooie en soms ontroerende verhalen delen.

The 27 Club

Je hebt vast wel eens gehoord van ‘De club van 27’, de naam die de groep getalenteerde artiesten kregen omdat ze allemaal één griezelig ding met elkaar gemeen hadden, namelijk: ze stierven allemaal op de jonge leeftijd van 27 jaar. Leden van deze club zijn Jimi Hendrix, Kurt Cobain en Amy Winehouse. Het eerste seizoen van deze Engelstalige podcast bestaat uit twaalf afleveringen en gaat over het korte, maar heftige, leven van Jimi Hendrix.

El Tarangu

Lucien Van Impe, de laatste Belg die de Tour de France won, krijgt in 2003 een telefoontje van een oud-rivaal. Of hij zin heeft om een hapje te eten? Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar deze oud-rivaal is niemand minder dan Jose Manuel Fuente, beter bekend als ‘El Tarangu’. En hij is op dat moment al zeven jaar dood. Houdt Fuente zich ergens verborgen? Of doet iemand zich voor als de Spaanse legende? Deze waargebeurde podcast houd je zeker in zijn greep.

Beautiful/Anonymous

Het concept van deze Engelstalige podcast is simpel. Één uur en één telefoongesprek, dat zijn de ingrediënten voor deze podcast. Het telefoongesprek kan elke kant op gaan. Je bent getuige van de mooiste verhalen en de diepste geheimen. Elke aflevering is een nieuw telefoongesprek met een anonieme beller die zijn hart mag luchten.

Bob

Deze bekende podcast mag natuurlijk niet ontbreken in ons rijtje. De podcast vertelt het verhaal van de 84-jarige Elisa, een dementerende vrouw. Elisa begint plots te vertellen over haar jeugdliefde Bob met wie ze een relatie had toen ze vijftien was. Maar wie is Bob? De dochters van Elisa hebben zelfs nog nooit van Bob gehoord. En nog belangrijker: bestaat Bob wel? Je zit op de eerste rij bij de zoektocht naar iemand die misschien nooit bestaan heeft.

Alle podcasts zijn te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts, Stitcher en Google podcasts.

Foto: Getty Images